Kansanedustaja Olli Immonen painottaa Suomen Uutisille antamassaan haastattelussa, että käy taistelua monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan ainoastaan poliittisin keinoin.

Olli Immonen (ps.) kertoo pitäneensä itsestäänselvyytenä, että hänen lennokkaassa facebook-viestissään mainitulla taistelu-sanalla tarkoitetaan nimenomaan poliittisella areenalla käytävää kamppailua.

– Luulin naivisti, ettei itsestäänselvyyksiä tarvitse toistaa. Suomen parlamentin jäsenenä taistelen tavoitteideni puolesta aina ja vain poliittisin keinoin, demokraattista tietä. Olen kulkenut parlamentaarista polkua johdonmukaisesti jo vuosien ajan. Vastustan väkivaltaa kaikissa sen eri muodoissa, Immonen toteaa.

– Tätä aiheutunutta kohua on ollut hätkähdyttävää seurata. Monet ovat joutuneet suuren tunnekuohun valtaan viestini johdosta. Tämä ei ole ollut tarkoitukseni. Täytyy olla jatkossa kuitenkin tarkempi sanojen kanssa. Olen jonkin sortin kansallisromantikkona tottunut käyttämään mahtipontisia sanoja.

Tukeakin on tullut.

– Saamani tuen määrä on ollut valtava. Haluan koko sydämestäni kiittää kaikkia palautteen antajia.

Reilusti ylpeä suomalaisuudesta

Immonen painottaa myös sitä, että tulehtuneesta keskusteluilmapiiristä huolimatta monikultturisuuteen liittyviä lieveilmiöitä on voitava käsitellä.

– Monikulttuurisuudella on useat kasvot. Monet niistä ovat ihan hyväksyttäviä. Mutta monikulttuurisuuden ääriosat ovat vaarallisia ja pelottavia sekä rasismia ruokkivia.

– Monikulttuurisuuden vaalimisen nimissä on tehty ohituskaista etnisille vähemmistöille julkisen alan työ- ja kesäleiripaikkojen jaossa, jolla kiilataan kantaväestön ohi. Näin ei pitäisi olla.

– Suvivirren kieltoyritykset ja koulujen joulujuhlien kieltäminen monikulttuurisuuden vaalimisen nimissä loukkaavat monia suomalaisia syvästi. Ollaan reilusti ylpeitä omasta kulttuuristamme.

Monikulttuurisuuden ääri-ilmiöt pelottavat

Immonen on erittäin huolissaan radikalisoitumisesta. Hän toivoo ymmärrystä ja tukea kamppailussa ääri-ilmiöitä vastaan.

– Juuri näiden monikulttuurisuuden ääri-ilmiöiden kitkemisen puolesta tulen taistelemaan poliittisesti, kaikkia demokratian keinoja hyväksi käyttäen. On huolestuttavaa, että radikalisoituminen on maassamme kasvussa. Siksi on käytettävä kaikkia käytössämme olevia parlamentaarisia keinoja, joilla monikulttuurisuuden ääri-ilmiöt voidaan torjua. Tähän kampailuun toivon laajaa osallistumista yli puoluerajojen, Immonen vetoaa.

– En voi hyväksyä sitä, että monikulttuurisuuden sateenvarjon suojassa rantautuu Suomeen ISIS-värväreitä. Tälle on laitettava kertakaikkinen stoppi, Immonen vaatii.

– En myöskään halua, että maamme uimarannoilla nuorten naisten on pelättävä auringonottoa, koska se voi loukata joidenkin uskontokuntien edustajia, Immonen kommentoi viitaten äskettäiseen Ranskassa tapahtuneeseen pahoinpitelyyn.

Leimojen lyömisen ja sormella osoittelun sijaan Immonen toivoo enemmän keskinäistä yhteisymmärrystä, joka on perinteisesti ollut suomalaisten vahvuus.

– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetosi äskettäin, että me hyväksyisimme toinen toisemme. Hän painotti myös kiihkottoman keskustelun tärkeyttä. Näissä sanoissa on viisautta, ja yhdyn osaltani tähän vetoomukseen.

Toive rivien tiivistymisestä

– Olen saanut tämän tapauksen johdosta kritiikkiä omiltani, ja tulevassa eduskuntaryhmän kokouksessa tapahtunutta käydään vielä läpi. Otan vastaan sen, minkä ryhmä hyväksi katsoo. Toivon kuitenkin hartaasti sitä, että vaillinaisen viestini väärinymmärryksestä nousut kohu tiivistäisi puolueemme rivejä.

– Annan myös täyden tuen nykyiselle puoluejohdolle. Koko nykyisen puoluejohdon yksimielinen jatko Turun puoluekokouksessa olisi vahva osoitus puolueen yhtenäisyydestä, Immonen päättää haastattelun.

SUOMEN UUTISET

brittishEnglish translation available
Read further >