Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen jätti taannoin kirjallisen kysymyksen, jossa hän tiedusteli, suunnitellaanko maahanmuuttajille ohituskaistaa poliisin ammattiin.

Elääkö poliisin johto median luomassa punavihreässä kuplassa?

– Sain sisäministeri Petteri Orpolta vastauksen, jossa tämä suoranaisesti myönnetään. Elääkö poliisin johto median luomassa punavihreässä kuplassa? Jos näin on, niin se on todella surullista. Edes poliisin ammatti, koulutus ja osaaminen eivät jää tämän ulkopuolelle, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

Maahanmuuttajien rekrytointiin erityishuomiota

Poliisihallitus ja poliisiyksiköt pyrkivät tänä vuonna aktiivisilla rekrytointitoimilla kasvattamaan poliisikoulutukseen hakijoiden määrä.

– Tässä ei olekaan mitään väärää, vaan on erittäin hyvä asia. Ongelma tuleekin vastaan seuraavaksi todetussa kohdassa:”Vähemmistöjen ja maahanmuuttajien rekrytointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Etnisiin vähemmistöihin on suunnattu konkreettisia rekrytointitoimia esimerkiksi Helsingin, Länsi-Uudenmaan ja Lounais-Suomen poliisiyksiköissä.”

– Maahanmuuttajat eivät ole yksi iso ryhmä, vaan koostui lukuisista eri ryhmistä. Näiden välillä nähdään konflikteja heidän kotimaissaan, joissa poliisi ei ole samanlainen kuin meillä. Tässä on todella iso riski, Ronkainen varoittaa.

Löysemmät kielivaatimukset

Ronkaisen mielestä Suomi ei tarvitse maahanmuuttajataustaisia poliiseja siksi, että maassa on maahanmuuttajia. Laaja monipuolinen kielitaito ei sen sijaan ole pahitteeksi.

– Ohituskaista tulee vastaan kielitaitovaatimusten myötä. Kun äidinkieleltään suomea tai ruotsia puhuvan on osoitettava osaamisensa kielitutkinnolla, niin maahanmuuttaja saa ohituskaistan mahdollisesti myös poliisin ammattiin, Ronkainen ihmettelee.

Maahanmuuttajat ohittavat nämä työttömät. Onko tämä oikein?

– Samanaikaisesti meillä on poliisikoulun käyneitä poliiseja työttöminä, sillä heillä ei ole riittävää kielitaitoa. Ruotsin osaamisesta tässä on kyse. Maahanmuuttajat ohittavat nämä työttömät. Onko tämä oikein?

”Minusta tämä on syrjintää”

Ronkainen painottaa, että jos maahanmuuttajapoliisien ei tarvitse osata ruotsia, niin näin on oltava kaikkien osalta. Esimerkiksi englanti toisena kielenä voi olla riittävä.

– Sen sijaan jokin harvinaisempi kieli ei missään nimessä riitä.

– En kannata ohituskaistaa, positiivista erityiskohtelua. Minusta se on syrjintää. Vaikkakin tämä asia kuuluu sisäministeriön alaisuuteen, niin kokoluokaltaan tämä on niin iso asia, että tästä pitää keskustella hallituspuolueiden kesken, Ronkainen vaatii.

SUOMEN UUTISET