Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) saapui Oulun asunnolleen. Siellä odotti kirje poliisilta.

Tynkkynen teki aiheesta välittömästi videon. Se alkaa sanoilla: ”Tällä videolla tulen kertomaan teille uusimmasta rikosepäilystäni, joka liittyy siihen, että olen esittänyt kysymyksen ministerille eduskunnan suullisella kyselytunnilla.”

Hän pohti: ”Ei hyvänen aika. mitähän täällä nyt taas tällä kertaa tapahtuu.”

Katso itse, mitä seuraavaksi tapahtuu:

Sebastian Tynkkynen Youtube, 17 min 52 sek

Tutkintapyyntö eduskuntapuheesta

Tutkintapyynnön taustalla oleva Tynkkysen eduskuntapuhe on litteroitu Eduskunnan tietopalvaluun. Se kuului sanatarkasti näin:

”Turkki on päättänyt laittaa rajoiltaan liikkeelle valtavan siirtolaisvyöryn, joka uhkaa koko Eurooppaa. EU:n ja Suomen on reagoitava nopeasti, jotta vuoden 2015 kriisi ei toistu. Silloin pääministeri Sipilä kutsui Lähi-idän Suomeen ja kokoomuksen sisäministeri Orpo viimeisteli, että pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia. Eurooppaan laittomasti pyrkivät henkilöt eivät ole pakolaisia, eivät edes turvapaikanhakijoita, vaan laittomia siirtolaisia, jotka pyrkivät kohdentamaan hakemuksensa maihin, joissa on paras sosiaaliturva — kuten tapahtui myös vuonna 2015.

Vyöry tulee estää tiukasti EU:n ulkorajoilla, eikä minkäänlaiseen taakanjakoon tule lähteä mukaan. Kaikilla sisärajoilla on otettava käyttöön rajatarkastukset. Turkki voidaan määritellä turvalliseksi maaksi, joten kaikki hakemukset tulee hylätä EU-maissa pikakäsittelyssä. Koska pääministeri on poissa tästä tärkeästä keskustelusta, kysyn varapääministeri Kulmunilta: ottaako hallitus edellä mainitut linjaukset käyttöön? ”

Eduskuntapuhetta johtanut puhemies Antti Rinne (sdp.) ei puuttunut puheeseen. Kysymykseen vastannut silloinen valtionvarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) piti kysymyksen nostattamaa aihepiiriä erittäin tärkeänä,

Kukaan salissa olleista ei pitänyt Tynkkysen kysymystä millään tavalla kiistanalaisena. Mutta niin vain se päätyi poliisin käsiteltäväksi.

”Ei syytä epäillä”

Tynkkynen kertoo videolla, että tutkinnanjohtajan päätöksen mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. Esitutkintaa ei suoriteta.

Peli ei ole tällä kuitenkaan vielä selvä.

Aikaisemmissa sananvapauteen liittyvissä tapauksissa on useita kertoja käynyt niin, että poliisi on ensin tahollaan todennut, ettei tapauksissa ole syytä epäillä rikosta. Mutta valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on tästä huolimatta avannut tutkintoja uudelleen.

Toiviaista on kritisoitu voimakkaasti hänen toimistaan. Hän johtaa syytekampanjaa, joka on Suomen historiassa ennennäkemätön ja mielivaltainen . Toiviainen on kohdistanut kansallismielisiin ja konservatiivisiin poliitikkoihin syytesarjan, jota on hyvin vaikeaa perustella oikeudenmukaisuudella. Esimerkiksi ex-sisäministeri Päivi Räsästä vastaan on käynnissä neljä rikostutkintaa.

Äskettäin päättyneessä kansanedustaja Juha Mäenpään tapauksen jälkimainingeissa Toiviainen antoi poikkeuksellisia, syyttömyysolettaman sivuuttavia lausumia.

Professori Timo Vihavainen moitti Toiviaisen toimintaa Mäenpää-asiassa aiemmin: ”On pakko todeta, että kyseessä on kansainvälisestikin sen verran ainutlaatuinen asia, ettei sitä voi kevyesti sivuuttaa. Se on yksinkertaisesti sensaatio.”

SUOMEN UUTISET