Kansanedustaja Jussi Halla-aho kritisoi Eduskunnan kyselytunnilla Astrid Thorsin kommentteja nimettömästä työnhausta. Thors nimittäin ihasteli Helsingin kaupungin päätöstä siirtyä nimettömiin työhakemuksiin. Keskustelussa tuotiin esiin se, että Ruotsissa ja Hollannissa on toimittu juuri niin kuin Helsingissäkin on tuoreen päätöksen mukaisesti tarkoitus tehdä.

Edustaja Halla-aho kertoi 300 000 tv-katsojalle, täydelle lehterille ja melkein täysilukuiselle eduskunnalle ja ministereille, että tämä jo kokeiltu konsti ei auta maahanmuuttajia.

– Ruotsissa ja Hollannissa tehtyjen selvitysten mukaan nimettömät hakemukset eivät ole maahanmuuttajia auttaneet, koska viime kädessä maahanmuuttajaa – tai ketään muutakaan – ei palkata, ellei ole kyseiseen tehtävään edellytettäviä taitoja.

Ministeri tuki Halla-ahoa

Halla-ahon puheenvuoroa kommentoinut työministeri ja SAK:n entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Lauri Ihalainen joutui myöntämään, että Halla-aho on oikeassa.

– Useimmat maahanmuuttajat haluavat töihin. Mutta totta kai on niin, että työllistyäkseen on oltava osaamista ja koulutusta.

TEKSTI: SEPPO HUHTA

[Tekstiä muokattu 7.3.2013. Nimettömästä työnhausta ei puhunut Jaana Pelkonen vaan Astrid Thors.]