Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) kertoo käyneensä poliisikuulusteluissa liittyen hänen heinäkuussa julkaisemaansa Facebook-päivitykseen. Eerolan päivitys sai pontta Ylen julkaisemasta uutisesta, jossa kerrottiin että 20 Romanian kansalaista on vangittu epäiltyinä törkeästä huumausainerikoksesta. Uutisessa kerrottiin pillereiden katukaupan riistäytyneen täysin käsistä.

Ylen uutisessa todettiin Helsingin huumepoliisin lausuntoon nojaten, että laittomia lääkkeitä kaupittelevat myyvät myös niinsanottuja katulehtiä.

”Sekä Rivotril että Diapam ovat reseptilääkkeitä, joita tehtaillaan poliisin mukaan keskieurooppalaisessa huumelaboratoriossa. Helsingin huumepoliisin mukaan näiden laittomasti maahantuotujen pillereiden kauppa käy erityisesti Rautatientorilla, Itäkeskuksessa ja Kalliossa. Ylen tietojen mukaan pillerikauppa käy myös lähijunissa. Niitä myyvät ihmiset kaupittelevat katulehteä ja siinä sivussa myös jotain ihan muuta”, Ylen uutisessa todettiin.

Itä-Savo kirjoitti heinäkuussa entisen perussuomalaisen tehneen tutkintapyynnön Eerolan kirjoituksista.

Eerola kävi torstaina kuulusteluissa epäiltynä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Hän kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Eerola kommentoi torstaina Facebookissa kuulustelua seuraavasti:

– Tästä päivityksestäni jouduin sitten poliisille. Oikein olivat viehättävät poliisittaret, jotka minua kuulustelivat. Helsingistä saakka saapuivat Kotkaan ihan minua varten. Ainoa mikä harmittaa, niin kahden poliisin työaikaa meni nyt tämmöiseen. En minä olen suomalaiselle yhteisölle vaarallinen. Järkevämpää olisi ollut keskittyä näiden ryökäleiden tekemisiin, eli pillerikauppaan, tai vielä mieluummin terroristijahtiin. No, he tekevät työnsä kuten ylemmät määräävät. Huvittavana inserttinä mainitsen, että kun kysyivät, että mistä olet kuullut romaneiden näin menettelevän, kuten kerroin, vastasin että lukuisilta tuttavapiiriini kuuluvilta poliiseilta.

Eerolan Facebook-seinällä on käyty ahkeraa keskustelua rikollisuusasiasta. Järjestäytyneen rikollisuuden aihepiiriä käsitellään useammassa viestiketjussa [ 1, 2, 3 ].

SUOMEN UUTISET

Tagit