MT3V:n vallanpitäjiä avoimesti nuoleskeleva toiminta hämmästyttää. Mediayhtiö suitsuttaa voimakkaasti yksityishenkilön viestiä, jossa kehutaan pääministeri Sanna Marinia (sdp.). MTV3 kertoo Marinin olevan ”törkeän kova muija”, joka on ”mahtava esimerkki naisille”. Uutistalon liehakointi oudoksuttaa. Marinin hallitus on kylvänyt anteliaasti euroja MTV3:lle.

Yksityishenkilö kirjoittaa: ”Maria Veitolan Yökylässä sanoin, Sanna Marin on ihan törkeän kova muija! Samaa mieltä Sanna Marin olet mahtava esimerkki meille naisille”.

MTV3:n virallinen tili yhtyy mielipiteeseen sydänten ja taputusten kera:

PS-kansanedustaja Jani Mäkelä kummastelee, onko tämä todella MTV:n virallinen tili?

PS Nuorison puheenjohtaja Miko Bergbom kommentoi: ”Joku voisi sanoa sanasen siitä, mitä tämä mediakentän keskittyminen aiheuttaa demokratialle Suomessa. Nyt meno on mallia Venäjä.”

Useampi kommentoija näki liehakoinnissa yhtäläisyyksiä Pohjois-Korean valtio-ohjattuun malliin.

https://twitter.com/JanneLeht/status/1446205279142563840

Valtioneuvosto myönsi äskettäin miljoonia euroja mediayhtiöille. MTV kuittasi itselleen 445 036 euroa.

Kovin pitkää aikaa ei ole kulunut siitä, kun Maikkari sähläsi julkisuuteen twiitin, jossa Yhdysvaltain presidenttiä kutsuttiin idiootiksi. Yhtiö selitteli asiaa ja kertoi Suomen Uutisille, että kyseessä oli ollut vahinko.

Voimakkaat kannanotot poliitikkojen olemuksesta sopivat huonosti mediayhtiöille. Medialla on demokratioissa vastuutettu vallanpitäjien vahtikoiran rooli. Vahva sitoutuminen vallanpitäjään heikentää olennaisesti median mahdollisuutta toteuttaa tätä ydintehtäväänsä.

Asetelma, jossa pääministerin johdolla kylvetään rahaa mediayhtiölle joka hetken päästä kehuu rahanjakajaa vuolaasti, on vähintäänkin omituinen.

SUOMEN UUTISET