Puolustusministeri Carl Haglund (r.) kertoi Ylen Ykkösaamussa myös rynnäkkökiväärien korvausprojektista, jota perussuomalaiset ovat kyselleet. Haglundin mukaan on mahdollista, että tulevat uudet rynnäkkökiväärit voidaan valmistaa Suomessa, kuten perussuomalaiset ovat vaatineet. Asialla ei kuitenkaan ole varsinaista kiirettä, koska hankinnasta päättää vasta seuraava tai sitä seuraava hallitus.

Nykyiset aseet kelpaavat vuoteen 2035. Mutta kotimainen ratkaisu on tavallaan jo olemassa: Haglund vahvistaa, että armeija testaa jo Nato-kaliiperin 5,56-millistä patruunaa ja eräs tällaista käyttävä ase on italialaisen Berettan uunituore rynnäkkökivääri, jota tehdas esitteli juuri Suomessa ja jota mm. puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) pääsi kokeilemaan.

Beretta omistaa Suomessa Sakon asetehtaan, joka valmisti rynnäkkökivääreitä 1990-luvun puoliväliin saakka. Uudet aseet voitaisiin valmistaa siellä, jos Beretta saa tilauksen.

Haglundin mukaan uusia aseita tarvitaan kansainvälisissä tehtävissä yhteisen patruunahuollon vuoksi. Italian erikoisjoukot ovat käyttäneet Beretta ARX 160 -asetta jo Afganistanissa. Muovirunkoista asetta käyttää myös Argentiinan armeija.
Asetta valmistetaan myös molemmilla venäläisillä sotilaskaliipereilla 5,45 ja 7,62. Aseeseen voidaan vaihtaa piippu pikaisesti ilman työkaluja.