Puheenjohtaja Timo Soinin (ps.) arvostelu demarien ministerikierrätyksestä on osunut arkaan paikkaan. Soini moitti demareita duunarimiesten syrjimisestä, kun kaikki ministerinpaikat täytettiin naisministereillä. Soinin mukaan SDP on hylännyt perinteisimmät kannattajansa, miespuoliset teollisuustyöläiset.

SDP onnistui löytämään yhden teollisuustyöläisen puolustamaan omaa linjaansa.

– Valtiotieteen maisteri Soini ei ole eläessään tehnyt tavallisen duunarimiehen hommia, joten kyllä tämä melko paksulta minun korviini kuulostaa, kansanedustaja Jukka Kärnä tuhahtaa Demokraatissa.

Kärnä on toiminut Ovakon terästehtaan pääluottamusmiehenä Imatralla.

Tasa-arvon sopiva  määrä?

Demokraatin päätoimittaja Juha Peltonen muisteli Ylen Ykkösaamussa, että SDP on tavoitellut ministeriryhmäänsä jo pitkään tasa-arvoa eli yhtä suurta määrää mies- ja naisministereitä.
Nyt naisministereiden määrä nousee kolmesta neljään ja miesten määrä vähenee kahteen, kun opetusministeri Jukka Gustafsson korvataan Krista Kiurulla ja hänet puolestaan asunto- ja viestintäministerinä Pia Viitasella. Peruspalveluministerinä aloittaa Susanna Huovinen.

– SDP ryhtyi ensimmäisenä noudattamaan käytäntöä, jossa ministeriryhmään valitaan yhtä paljon miehiä ja naisia. Jos oikein muistan, siitä on joskus jopa tehty puoluekokouspäätöskin. Siksi pidin lähtökohtana nytkin, että ratkaisu olisi kolme plus kolme.

– Mutta toisaalta, kun joskkus 1990-luvulla kiintiö lisäsi tasa-arvoa, ei asia välttämättä enää ole niin – ehkä siitä on nyt hyvä hetki luopua. Kun ministeriryhmä on pieni – kolme plus kolme, voi äkkiä tulla tilanne, että joku ministeri valitaankin sukupuolensa perusteella. Ja sehän ei tasa-arvoa edistä, päätoimittaja Peltonen viisasteli.

ps verkkotoimitus

Tagit