Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa huvittaa RKP:n keinot purkaa pettymystään eduskuntavaalien tuloksesta. Puolueen viimeisin hätähuuto kuultiin RKP:n puoluekokouksessa, jonka puhujaksi oli tuotu Euroopan liberaalidemokraattisen puolueen ALDE:n entinen puheenjohtaja Sir Graham Watson. Mies arvosteli perussuomalaisten vaalimenestystä ja totesi Timo Soinin valinnan ulkoministeriksi olevan kuin Dracula johtaisi veripankkia.

– Tällaista itsenäisen maan sisäiseen politiikkaan puuttumista ei ole sitten nähty Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Vastaako Watsonin linjaus ALDE:n yhteistä näkemystä Watsonin ollessa yksi ryhmän vahvoista vaikuttajista? Slunga-Poutsalo ihmettelee.

Ryhmään kuuluvat Suomesta keskustan ja RKP:n europarlamentaarikot.

– Myös RKP:n puheenjohtajan Carl Haglundin epäilyt  ministeri Jari Lidströmin kyvystä selvitä ”superministeriön” tehtävistä on täysin turha, Slunga-Poutsalo huomauttaa.

Slunga-Poutsalo ymmärtää RPK:n pettymyksen omaan vaalitulokseen ja siihen, etteivät hallitusovet avautuneetkaan automaattisesti, kuten tähän asti.

– Suomi on nyt siirtynyt demokratian tielle. Vaalitulos eli kansan tahto määrää. RKP:n ikuinen oikeus ministeripaikkoihin on nyt loppu ja demokratiavaje saatu viimein korjattua.

SUOMEN UUTISET