

Jussi Nukari
Soini demareista: “Minähän pidän heistä!”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini päivitteli torstaiaamuna Ylen tuoreita gallup-lukuja, jotka kertoivat demareiden eurovaalikannatuksen vajonneen 13,8 prosenttiin. Hän varoi kuitenkaan moittimasta kilpailevaa puoluetta.
– En halua heitä kuitenkaan moittia. Minähän pidän heistä – Putkosen Mattikin on entinen demari, Soini myhäili ja Putkonen myhäili vieressä vielä leveämmin.
Meneillään oli Työmiehen tuumaustunti perussuomalaisten puoluetoimistossa Helsingin Erottajalla.
Kokoomuksella ylimielisyyttä ilmassa
Demarina Soini menisi Ruotsiin pariksi viikoksi retriittiin – hakemaan sielulleen pyhitystä ja rauhaa sekä ottamaan opiksi. Siellä porvarit ihmettelevät, mikä on, kun kannatus syöksyy, vaikka talous kasvaa mallikkaasti. Saksassa demarien osuus kasvaa, Ranskassa syöksyy, Britannian Labour menestynee konservatiiveja paremmin.
– Tärkeintä on, ettei äänestäjä saa vaikutelmaa, että puolue olisi ylimielinen. Sen vaikutelman voi saada pienestäkin. Kokoomuksella tuntuu olevan sitä ilmassa. Se voi laskea 4-5 prosenttia ihmisistä liikkeelle, eikä neljättä paikkaa silloin tulekaan, Soini aprikoi.
Äänestysprosentti vaikuttaa menestykseen paljon. Vihreiden paikka voi hyvin jäädä haaveeksi, paitsi jos äänestysaktiivisuus jää alhaiseksi ja painottuu pääkaupunkiseudulle. Heikko äänestysinto suosisi RKP:ta, aktiivinen äänestys voi tipauttaa heidät pihalle.
Kuka muistaa demariehdokkaita?
– Demarien osa on tukala. Sen huomaa, kun olen kiertänyt toreilla viisi viikkoa kuin Jerusalemin suutari, Soini toteaa.
– Kun ihmisiltä kysyy, keitä demareita on EU-ehdokkaina, he eivät tiedä. He muistavat Rehnin, Halla-ahon, Terhon, Väyrysen ja Stubbin, mutta missä ovat demarit? Suurta nukkumispotentiaalia on myös keskustassa: Olli Rehn ja Paavo Väyrynen antavat kahta ristiriitaista viestiä. Kun ihminen kohtaa ristiriidan, hän vetäytyy, Soini miettii.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaisten puoluesihteeri: Vaalivoitto ei jää suutariksi

Slunga-Poutsalo: Demarien naiset ja koulutetut siirtyvät perussuomalaisiin
Viikon suosituimmat

Purra: Surkeaa, Iltalehti, uskomattoman surkeaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra ottaa Facebookissa kantaa Iltalehden faktojen vastaiseen uutisointiin hallituksen säästöistä. Purran mukaan Iltalehti ei kanna mitään vastuuta siitä, että se johtaa ihmisiä harhaan virheellisellä uutisoinnillaan.

Jäikö Iltalehdessä vapunvietto päälle? Toimitus häröili lehden kanteen jättiotsikon tulevasta eläkeleikkauksesta, vaikka eläkkeitä nimenomaan ei leikata – lehti pahoittelee Äpy-levelin koheltamistaan

Eikö tulos miellytä? – Suomalainen valtamedia vaikenee edelleen Britannian vaalituloksesta
Ison-Britannian paikallisvaalien tulos on lähes vallankumous, sillä se merkitsee käytännössä perinteisen kaksipuoluejärjestelmän tuhoa. Nigel Faragen Reformipuolue sai vaaleissa murskavoiton, mutta se ei tunnu olevan edelleenkään uutinen Suomessa. Muualla maailmassa kylläkin.

Maahanmuuton kustannukset ovat massiivisia – kansanedustaja Strandman: Suomessa maahanmuuton hintalappu on arviolta 10,5 miljardia euroa vuodessa
Perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman kertoo maahanmuuton kustannusten olleen Suomelle ja Euroopalle massiivisia ja selkeästi mukanaan tuomia hyötyjä suurempia. Taloustieteen emeritusprofessori Matti Virénin tekemän karkean arvion mukaan maahanmuuton hintalappu Suomessa olisi noin 10,5 miljardia vuodessa perustuen hollantilaistutkimuksen tuloksiin.

Nigel Faragen maahanmuuttokriittinen Reformipuolue murskavoittoon Britannian paikallisvaaleissa – pääministeri Keir Starmer nöytyy, sanoo ymmärtävänsä äänestäjien raivon perinteisiä puolueita kohtaan
Nigel Faragen maahanmuuttokriittinen ja kansallismielinen Reformipuolue pyyhki perinteisillä puolueilla pöytää Britannian paikallisvaaleissa. Konservatiivit ja työväenpuolue suorastaan romahtivat äänestäjien purkaessa raivoaan nykyvaltaa vastaan. Kahden puolueen valtakausi Britanniassa on ohitse.

Lehtinen iloitsee: Turvapaikanhakijoiden uusintahakemuksilla venkoilu loppuu ja maasta karkottaminen nopeutuu
Eduskunta hyväksyi tänään hallituksen esityksen ulkomaalaislain muuttamisesta äänin 103-53. Esityksen myötä turvapaikanhakijoiden tekemät uusintahakemukset vähentyvät merkittävästi eikä niiden avulla voi enää estää maasta poistamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtisen mielestä vanha laki on ollut hyvin ongelmallinen.

Maahanmuutto kasvattaa Vantaan väkilukua, mutta heikentää julkista taloutta: Verotulojen suunta kääntyi laskuun
Ulkomaalaistaustainen väestönkasvu ei tue kunnallista verotulojen kehitystä, vaan päinvastoin heikentää kuntataloutta. Ajatuspaja Suomen Perustan aiemmissa tutkimuksissa osoitettu ilmiö maahanmuuton negatiivisista talousvaikutuksista konkretisoituu nyt Vantaalla, jonka tuloverotuotot ovat kääntyneet laskuun, vaikka kaupungin väestömäärä kasvaa.

Mira Nieminen: Naudanliha loppuu – joko nyt ymmärretään alkutuotannon arvo?
Naudan jauheliha on loppu kaupasta. Ihmiset huolestuvat vasta silloin, kun lihatiskiltä ei enää löydy sitä, mitä on totuttu ostamaan, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Mira Nieminen.

Purra: Keskusta levittää valhetta – hallitus ei ole kolminkertaistamassa tai edes korottamassa kiinteistöveron tuottoa

Purra: Ruma totuus EU:n elpymispaketista – ”Espanja kylpee rahassa, Suomelle surkea diili”
Suomi laittoi Sanna Marinin hallituksen aikana nimensä EU:n yli 700 miljardin euron elpymisvälineeseen, jonka Suomi ja muut ”vauraat maat” maksavat. Samalla avattiin portti uusille velkaveivauksille.