Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen ihmettelee postin toimintaa.

– Postin toimintaa on viime vuosina kritisoitu mm. toimipisteiden lakkautumisista ja jakelukeskusten keskittämisistä vain isoimmille paikkakunnille. Keväällä vuonna 2014 perusjakelussa käytiin yt-neuvottelut, jotka johtivat yli 400 työntekijän irtisanomisiin, Tolppanen toteaa.

– Tämän jälkeen postin jakelu takkuilee pahasti varsinkin pienillä paikkakunnilla ja haja-asutusalueilla. Esimerkiksi Lapualla päivän postia on jaettu klo 18-21 välillä illalla, useana päivänä postia ei ole jaettu ollenkaan. Lisäksi jakamatta jäänyt posti on toimitettu useita päiviä myöhässä.

Lasku saapuu eräpäivän jälkeen

Hankalin tilanne on Tolppasen mielestä silloin, jos posti tuo laskun vasta eräpäivän jälkeen, koska tästä koituu aiheetonta haittaa kansalaisille.

– Postin mukana voi olla kansalaisille tärkeitä kirjeitä, joihin heidän tulee vastata kiireellisesti. Ei ole oikein, että postia jaetaan näin epämääräisesti ja sen perille toimittaminen voi kestää lähes viikon.

Resurssipulaa ja irtisanomisia

Nyt Posti on ilmoittanut uusista irtisanomisista. Vähennystarve koskee yrityksen ilmoituksen mukaan mm. perusjakelua.

– Samanaikaisesti Posti kuitenkin informoi, että resurssiongelmien takia jakamatta jääneitä postinjättöpaikkoja on kymmeniä, jopa satojatuhansia, Tolppanen ihmettelee.

Tolppanen on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, mitä hallitus aikoo tehdä, jotta kansalaisten postinjakelu saadaan ajallaan toimitetuksi.

SUOMEN UUTISET