

MATTI MATIKAINEN
Tossavainen: Hallitus on historiallisen huono
Tämän kirjoituksen otsikko on lainattu Helsingin Sanomista. Yli sivun yltävänä se kertoo tosiasian, jonka minäkin olen monta kertaa otsikoissani tuonut julki. Nyt siihen voivat yhtyä myös persufobiasta kärsivät, sillä otsikko on Hesarista ja sen sanoja on vihreiden Osmo Soininvaara. Hän toteaa myös, että ”tässä hallituksessa ei ole onnistunut kukaan”.
”Suomen tulevaisuuden näkymät ovat samankaltaiset kuin Espanjan, Kreikan ja Italian kaltaisilla mailla. Suomi on mutasarjassa.” Näin sanoo puolestaan kokoomuslainen Elinkeinoelämän Keskusliiton tj. Jyri Häkämies.
Bruttokansantuote eli bkt on supistunut kymmenenä perättäisenä vuosineljäksenä. Siksi Nordean pääekonomistin Aki Kangasharjun mukaan Suomi on lamassa.
Suomen valtaapitävät näyttävät kangistuneen kaavoihinsa, vaikka nyt tarvittaisiin perusteellisia uudelleen arviointeja. Poikkeuksellisen huono tilanne toki nyt vihdoin ja viimein myönnetään, mutta silti esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat toitottavat kilvan, että tästä on hyvä jatkaa sovitulla tavalla. Demareiden uusi ykköstoveri puolestaan vaatii lähinnä ”valtion taseen hyödyntämistä” eli omaisuuden myyntiä ja rahojen käyttöä kohteisiin, jotka saattavat tilapäisesti hieman lievittää pahinta tuskaa, mutta pidemmällä aikavälillä merkitys on olematon.
Tilanteesta ei selvitä kuiville perinteisillä hokkuspokkustempuilla.
Mielestäni tärkein keino uuden huomisen rakentamisessa on yrittäjyyden ja yrittämisen aivan uudenlainen arvostus. Jo peruskoulusta lähtien lapsille tulee opettaa, että yrittäjä ei ole riistäjä, vaan tämän yhteiskunnan moottori. Jos yrittäjillä pyyhkii hyvin, niin koko yhteiskunnalla pyyhkii hyvin. Jos yrittäjillä menee huonosti, niin koko yhteiskunta on kuralla.
Meidän pitää tunnustaa ja hyväksyä lähtökohdaksi, että yrittäjälle on luotava/sallittava mahdollisuudet omaan taloudelliseen menestykseen. Jos yritys/yrittäjä onnistuu, niin menestyksestä pääsevät nauttimaan yrittäjän ohella myös muut kansalaiset ja koko yhteiskunta.
Tämä on tärkeää, koska taloudelliset kannusteet ovat tehokkaimmat uuden yritystoiminnan luomiseksi. Yrittäminen sisältää suuren taloudellisen riskin. Sen vastapainona pitää olla mahdollisuus myös taloudelliseen menestykseen. Jos näin ei ole, niin on ymmärrettävää, että esimerkiksi virkamiehen kahdeksantuntinen työpäivä ja riskitön ura houkuttelee.
Asennemuutoksen ohella tarvitaan myös yritystoiminnan edellytyksiä parantavia toimenpiteitä. Byrokratiaa on purettava ja kilpailukykyä rajoittavia esteitä on raivattava tehokkaasti. Nykyisen kataistrofihallituksen aikana kehityksen suunta on ollut tasan päinvastainen.
Reijo Tossavainen
kansanedustaja (ps.)
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Teemu Keskisarja: Suomen osuus maailman hiilipäästöistä on yksi promille ja Suomen pinta-alasta 75 prosenttia on metsää – ”Repikää siitä tieteelliset tosiasianne”
Ylen aamussa vierailleelta kansanedustaja Teemu Keskisarjalta tivattiin kantaa hallitukselta odotettavaan ilmastostrategiaan. Keskisarja totesi asian olevan hänelle yhdentekevä. - Perussuomalaisille luonnonsuojelu on luonnollinen, pyhä asia. Ilmakehäkiihkoilu sen sijaan on paholaisen keksintö. Se on EU:n anekauppaa, lähiluonnon raiskaamista ja hiilinielujen nieleskelyä. Ilmakehäkiihkon sfääreistä olisikin tehtävä paluu aidosti vihreälle metsäpolulle.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Nyt tuli perussuomalaisten vastaus SDP:n Razmyarin leikkauslistoihin: ”Tätäkö tarkoittaa kaiken voi tehdä reilummin?”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom tyrmää sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin esitykset maataloustukien leikkauksista sekä veronkorotukset listaamattomille yhtiöille.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.