Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo rohkaisee perussuomalaisten kenttää käymään nyt toden teolla vaalitaistoon. Hän ei laske suurta painoa Ylen tuoreille gallupluvuille, jotka toistavat neljän vuoden takaista kaavaa.

– Ylen gallupissa meidän kannatuksemme laski, samoin kuin myös SDP:n ja Kokoomuksen. Kehitys on yllättäen päinvastainen kuin muissa viikon sisällä julkaistuissa gallupeissa. Iltalehden mukaan kannatuksemme on nousussa 1,5 prosenttia ja Helsingin Sanomien mukaan 1,1 prosenttia. Vuoden 2011 vaalien alla Ylen gallup käyttäytyi perussuomalaisten osalta juuri samalla tavalla. Lopputulos olikin sitten vähän toisenlainen, Slunga-Poutsalo muistelee.

Kentältä kuuluvat viesti ovat puoluesihteerin mukaan erittäin rohkaisevia. Kansaa parveilee perussuomalaisten tilaisuuksissa, ja teltoilla on väkeä tungokseen asti, aivan kuten vuonna 2011.

– Jatketaan määrätietoisesti ja johdonmukaisesti. Vaaliohjelmallamme voidaan kääntää Suomen suuntaa, saada vienti vetämään ja kohentaa työllisyyttä. Valtiontalouden tasapainottaminen pitää tehdä ensisijaisesti maailmanparantamiseen tällä hetkellä ohjautuvista rahoista. Kolme muuta suurta puoluetta on tarjonnut lääkkeeksi suomalaisten etuuksien leikkaamista ja duunareiden kurittamista.

– Epävarmojen äänestäjien määrä on kuitenkin tosiasia. Sanomaamme terävöittämällä saamme epävarmat äänestäjät vaaliuurnille piirtämään numeron perussuomalaisille. Nyt vain keskitytään omaan tekemiseen eikä vilkuilla sivuille ja annetaan gallupeille köniin 19.4.2015 vaalipäivänä, puoluesihteeri kannustaa.