DP:n äänenkannattaja Demokraatti koettaa rauhoitella Euroopan talouskriisin herättämiä pelkoja. Niistä kenties pahin olisi, että Suomenkin myöntämät takuut lankeaisivat maksettaviksi.

Demokraatti laskee, että Suomi saa Kreikan-avustaan huomattavaa tuloa. Suomen Pankki tuloutti valtiolle viime vuodelta 227 miljoonaa euroa. Se on yli 40 miljoonaa enemmän kuin 2011. Demokraatille kerrotaan, että tänä vuonna Suomen Pankki tulee tulouttamaan valtion kassaan noin 360 miljoonaa euroa. Voittoa on kertynyt talletuksista ja Euroopan unionin keskuspankin (EKP) maksamista koroista.

-EKP ei ole omista lainoistaan kärsinyt yhtään tappiota. Suomalaisille veronmaksajille ei ole tullut minkäänlaisia menetyksiä Kreikan kriisin vuoksi, Ilmarisen sosiaalidemokraattitaustainen johtaja Jaakko Kiander sanoo.

Edellä mainittu Suomen Pankin valtiolle tuloutettava 360 miljoonaa euroa koostuu pääosin Kreikan valtion maksamista lainojen lyhennyksistä ja koroista. Kreikka on siis maksanut jokaisen lyhennyksensä ja korot sovitulla tavalla. Yhtään Suomen myöntämää takausta ei ole lauennut.

PS VERKKOTOIMITUS