Kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd.) esittää kutsuntajärjestelmän laajentamista koko ikäluokkaan, kuitenkin naisten vapaaehtoisuudesta kiinni pitäen. Väätäinen esitti asiaa Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan ”Turvallisuus- ja tasa-arvo” -nuorisofoorumissa Helsingissä. Asiasta kertoo Demokraatti.

– Tänään julkaistun selvityksen mukaan naisista vain alle puolet kokee saavansa riittävästi tietoa puolustusvoimista. Asiaan täytyy puuttua paitsi peruskoulun tiedotuksen kautta, myös laajentamalla kutsuntakirjeen toimitus koko ikäluokat kattavaksi, Väätäinen linjaa Demokraatin mukaan.

– Yhä muuttuva maailma tarvitsee kansainvälisissä tehtävissä toimivia suomalaisia sotilaita ja myös näihin tehtäviin kaivataan naisia. On tärkeää, että rauhanturvatehtävissä on myös naissotilaita, Väätäinen toteaa.

Viimeksi Väätäinen kantoi huolta Syyriasta tulevien suomalaisten sotilaiden terveydenhuollosta. Hän totesi kirjallisessa kysymyksessään, että elokuussa lähti Suomesta noin 20 ihmistä sotimaan Syyriaan.

Väätäinen on puolustusvaliokunnan jäsen.

ps verkkotoimitus