Veronkierto rehottaa EU:ssa, kertoo SDP:n äänenkannattaja Demokraatti. Euroopassa on tehty ensin päätöksiä, jotka suosivat järjestäytynyttä rikollisuutta ja sitten on lisätty poliisille hieman määrärahoja. Demokraatin mukaan tämä ei käy kenellekään, mutta näin EU toimii.

Verotuksessa käy juuri niin: kun hyväksytään veronkierto ja veroparatiisit, vuodessa jää eurooppalaisilta saamatta tuhat miljardia euroa verotuloja ja työttömyys ja köyhyys ovat sen mukaisia, Demokraatti kirjoittaa.

Johtopäätös on sitten demarin linjan mukainen: tilanne muuttuu kansainvälisten demarien vahvoin toimin: demarit laittavat Eurooppaa hallitsevat oikeistohallitukset kovan paikan eteen. Lehden mukaan EU:n sosialidemokraattiset talousministerit ovat tänä vuonna SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen aloitteesta aloittaneet politiikkansa yhtenäistämisen.

Euroopan demaripuolueen PES:n verkkosivuilla julkaistiin Urpilaisen ja kahdeksan muun ministerin vetoomus oikeudenmukaisesta veropolitiikasta. Tätähän sanotaan myös federalismiksi ja liittovaltiokehityksen syventämiseksi, mihin perussuomalaisilla on oma näkökantansa.

ps verkkotoimitus