EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker (kuvassa) sanoi maanantaina, että valtioiden rajat ovat ”huonoin keksintö ikinä” ja Euroopan pitäisi avata kaikki rajansa.

– Kun Suomella on tällaisia ystäviä, mihin tarvitsemme vihollisia, ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja ja suuren valiokunnan jäsen Simon Elo.

Vetää maton alta

EU-komission puheenjohtajan lausunto tulee tilanteessa, jossa kansalaiset ovat huolissaan turvallisuudestaan Ranskan, Saksan ja Belgian terrori-iskujen jälkeen. Osa terroristeista tuli Eurooppaan turvapaikanhakijoiden joukossa.

– EU on antanut ymmärtää haluavansa huolehtia yhteisistä ulkorajoista, mutta nyt Juncker vetää maton kaikkien jäsenmaiden alta, sanoo Elo.

Jäsenmaiden sanouduttava irti lausunnosta

Ison-Britannian päätös erota EU:sta ja Junckerin unionin yhtenäisyyttä heikentävät lausunnot antavat vahvan syyn kyseenalaistaa hänen asemansa EU-komission puheenjohtajana.

– Jäsenmaiden johtajien on vakuutettava julkisesti, että Junckerin ajatukset ovat vain hänen yksityisajatteluaan. Euroopan maiden rajaturvallisuudesta on määrätietoisesti huolehdittava, Elo vaatii.

SUOMEN UUTISET

Tagit