Europarlamentin suurimman ryhmän EPP:n puheenjohtaja Manfred Weber kertoi, ettei hän välitä enää Lontoon intresseistä. Hän ilmoitti keskittyvänsä EU-maihin ja niiden etuihin. Weber lupaa briteille kivuliaat eroneuvottelut. Euroopan parlamentti ei itse osallistu varsinaisiin eroneuvotteluihin, mutta parlamentin hyväksyntä vaaditaan lopputuloksen hyväksyntään.

– Ymärrätte kahdessa vuodessa mitä Eurooppa oikein on, Weberin viesti kuului briteille.

EPP:n tiedottaja Pedro Lopez de Pablo kertoi avoimesti, että europarlamentti on valmis kovistelemaan brittejä, sekä aiheuttamaan heille hankaluuksia.

– Aiomme olla poikkiteloin likimain joka ainoassa asiassa, hän julisti.

Osapuolet syvissä poteroissa

EPP:n ankara kanta voi johtua siitä, että Euroopan parlamentti pelkää päästävänsä britit liian helpolla. Se voisi innostaa muitakin jäsenmaita eroamaan.

Ison-Britannian pääministeri Theresa May muistutti EU:ta erokirjeessään, että he ovat valmiita käymään kauppaa EU:n kanssa Maailman kauppajärjestö WTO:n ehdoilla, mikäli erityinen vapaakauppasopimus EU:n kanssa kariutuu.

Eroneuvottelun osapuolet ovat pyrkineet maalaamaan kuvan, että eroprosessi toimisi hyvässä hengessä, ja että erosta huolimatta Britannia ja EU pysyvät ystävinä ja liittolaisina. Toisaalta poterot ovat kaivettu jo niin syvälle, ettei kumpikaan osapuoli voi perääntyä kunniakkaasti kasvojaan menettämättä.

Henri Alakylä