Entinen pääministeri Esko Aho (kesk.) moittii ankarasti sateenkaarihallituksen talousnäkemyksiä. Hallitus pitää hänen mukaansa taloustaantumaa väliaikaisena, kun kyseessä voi olla pysyvä tila, eikä käännettä parempaan näy.

– Hallitusohjelma edustaa tätä väärää arviota, että kyseessä olisi tilapäinen suhdannetaantuma, josta sitten palataan normaaleihin oloihin. Tässä mielessä on lähdetty väärästä lähtökohdasta, ja sitä pitäisi nopeasti korjata. Täytyisi viimein uskoa, että pitäisi panostaa tulevaisuuteen, investoida uudenlaiseen koulutukseen ja investoida lisää riskien ottamiseen yritystoiminnan kehittämiseksi, Aho sanoo Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.
http://yle.fi/uutiset/aho_kritisoi_hallituksen_nakemysta_taloustilanteesta/6724379?autoplay=true
Hän on huolissaan myös Suomen kilpailukyvyn heikkenemisestä. Ahon mukaan työn hinta on noussut liian kalliiksi eikä osaaminen ole yhtä kilpailukykyistä kuin ennen.
Tuoreimpien talousennusteiden mukaan Suomen talous tuskin pääsee edes plussan puolelle tämän vuoden aikana. Toukokuussa romahtivat sekä vienti että tuonti useita prosenttiyksiköitä, mikä on vakava merkki talouden syvästä taantumasta.

Veli-Pekka Leskelä