Perussuomalaisten entinen kansanedustaja Reijo Tossavainen kertoo blogipalvelu Uudessa Suomessa perusteilla olevasta nettilehdestä.

– Lähiaikoina maassamme aloittaa uusi journalistisesti korkeatasoinen nettilehti. Näillä näkymin se tulee olemaan allekirjoittaneelle pääasiallinen kirjoituspaikka, sillä sinne voi kirjoittaa myös punavihreästä mukasuvaitsevasta ”totuudesta” poikkeavia näkemyksiä, Tossavainen kirjoittaa.

Hän paheksuu asioiden yksipuolista, tosiasioita vääristävää uutisointia ja pitää sitä valehteluun verrattavana.

– Näin ollen mielestäni myös ns. perinteinen media ansaitsee valemedian nimityksen, Tossavainen moittii. Pyyhkeitä tosin tulee myös sosiaaliselle medialle.

– Samalla myönnän kernaasti, että myös ns. somen puolella on paljon parantamisen varaa, tosiasiat eivät ole aina kohdallaan. Uutisointi on usein jopa yksipuolisempaa kuin perinteisen valemedian puolella.

Ennen kansanedustaja-aikojaan Tossavainen toimi paikallislehti Valkealan Sanomissa yrittäjä-päätoimittajana.

Tossavainen peräänkuuluttaa perinteisen median rinnalle uudempaa, vielä kehitysvaiheessa olevaa mediaa. Hänen mukaansa molempia tarvitaan, jos asioista halutaan saada oikea kuva. Tossavainen painottaa myös medialukutaidon merkitystä.

– Pitää kyetä näkemään mikä on totta ja mikä tarkoitushakuista soopaa.

SUOMEN UUTISET