Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi lähestyvien vaalien asetelmia sekä suomalaisia usein askarruttavia vaaliaiheisia kysymyksiä.

Videon teksti ohessa:

Hyvät kansalaiset!

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä. Varsinainen vaalipäivä on 14. huhtikuuta. Käsittelen tässä puheenvuorossa muutaman vaalijärjestelmään ja vaaliasetelmiin liittyvän asian, joista minulta ja meiltä on kysytty paljon.

”Perussuomalaisia ei kannata äänestää, koska he eivät pääse hallitukseen!”

Kokoomuksella on paniikki päällä, koska äänestäjiä vuotaa juuri kokoomuksesta perussuomalaisiin. Kokoomus pyrkii nyt vakuuttamaan epäröivät äänestäjänsä siitä, että jos ette äänestä kokoomusta, Antti Rinteestä tulee pääministeri.

Ensinnäkin: vaikka kokoomus olisi vaalien jälkeen suurin puolue, Petteri Orposta ei tule pääministeriä, jos kokoomus ei löydä itselleen hallituskumppaneita. Kuka lähtee kokoomuksen vetämään hallitukseen? Keskusta ei lähde, koska se romahtaa vaaleissa ja haluaa päästä toipumaan oppositioon. Perussuomalaiset taas eivät kelpaa Petteri Orpolle.

Jäljelle jäävät sosialidemokraatit, vihreät ja rkp. Näiden kanssa kokoomus muodostaisi seuraavan hallituksen. Tällä kokoonpanolla jatkettaisiin sotejärjestelmän yksityistämistä ja pohjoismaiden hölmöintä turvapaikkapolitiikkaa, nostettaisiin asumisen ja liikkumisen hintaa Euroopan edistyksellisimmällä ilmastopolitiikalla sekä vapautettaisiin ulkomaisen halpatyövoiman maahantuonti. Tätä tarkoittaisi oikeassa elämässä Petteri Orpon pääministeriys.

Kokoomuksessa ja keskustassa on paljon järkeviä ihmisiä. Valitettavasti näillä järkevillä ihmisillä ei ole mitään sanomista puolueiden tämänhetkisen johdon linjaan. Ainoa tapa muuttaa Suomea on muuttaa kaikkien puolueiden ajattelutapoja. Ajattelutavat muuttuvat vasta, kun äänestäjä lähettää riittävän selkeän viestin.

Jotkut sanovat, että perussuomalaisten pitäisi saada yksin enemmistö eduskuntaan, jotta voisimme vaikuttaa asioihin. Tämä ei pidä paikkaansa. Meidän tavoitteemme on muuttaa muita puolueita. Tämä on täysin mahdollinen tavoite. Se on tapahtunut hyvin nopeasti esimerkiksi Itävallassa ja Tanskassa. Niissäkin oli ensin kansallismielinen puolue, jonka kanssa kukaan ei halunnut tehdä yhteistyötä. Mutta kun ne kasvoivat vaaleissa riittävästi, ja veivät riittävästi ääniä muilta, kaikista muista puolueista tuli niiden kaltaisia. Nyt nämä maat tekevät Euroopan järkevintä maahanmuuttopolitiikkaa.

Jos haluat muuttaa Suomea, sinun on muutettava kokoomusta, keskustaa ja demareita. Jos haluat muuttaa niitä, se tapahtuu äänestämällä perussuomalaisia. Muuta keinoa ei ole.

”Kannattaako äänestää muita kansallismielisiä puolueita?”

Näissä vaaleissa on poikkeuksellisen suuri määrä pienpuolueita, jotka pitävät esillä samanlaisia teemoja kuin perussuomalaiset. Suomen Kansa Ensin, Kansalaispuolue, Seitsemän tähden liike. Jotkut ajattelevat, että äänestämällä näitä puolueita voidaan edistää maahanmuuttokriittistä asiaa. Tässä täytyy ymmärtää muutama asia suomalaisesta vaalijärjestelmästä.

Puolueen täytyy kerätä vaalipiirissä yhteensä 10-15 tuhatta ääntä, jotta se saisi yhdenkin kansanedustajan läpi. Tämä on valtava äänimäärä, ja juuri sen vuoksi uudet puolueet eivät juuri koskaan pärjää vaaleissa. Tarvitaan täysi ehdokaslista, jolla on paljon uskottavia ehdokkaita. Jos puolue ei kerää tätä äänimäärää, kaikki kyseiselle puolueelle annetut äänet menevät hukkaan.

Jos siis harkitset perussuomalaisten ja muiden maahanmuuttokriittisten puolueiden välillä, äänestä perussuomalaisia. Vaalijärjestelmästämme johtuen ääni pienpuolueille on ääni kokoomukselle, keskustalle ja demareille. Perussuomalaiset on ainoa kansallismielinen puolue, joka saa tulevaan eduskuntaan edustajia. On äänimäärästä kiinni, kuinka monta edustajaa me sinne saamme.

”Ketä ehdokasta kannattaa äänestää?”

Monet kysyvät, ketä ehdokasta kannattaisi äänestää, kun varmat nimet menevät joka tapauksessa läpi. Taktinen äänestäminen ei valitettavasti käytännössä toimi, koska kukaan ei tiedä, mitä kaikki muut aikovat äänestää. Neuvoni on, että äänestä sitä ehdokasta, joka on mielestäsi paras. Äänestä sitä ehdokasta, jonka ainakin toivot menevän läpi. Kaikki perussuomalaisille annetut äänet lisäävät perussuomalaisten painoarvoa. Yksikään perussuomalaisille annettu ääni ei mene hukkaan.

SUOMEN UUTISET