Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) luovuttaa puheenjohtajan nuijan eteenpäin kahden ja puolen viikon päästä. Seinäjoella 14.-15.8 kokoontuvat perussuomalaisten jäsenet valitsevat puheenjohtajan, varapuheenjohtajiston ja puoluesihteerin. Halla-aho puhuttelee videolla perussuomalaisten jäsenistöä, puntaroi demokratian olemusta ja kannustaa kaikkia saapumaan Seinäjoelle.

Jussi Halla-aho 28.7.2021. Youtube, 4 min 20 sek.

Katkelma videolta:

”Henkilövaaleihin on jo ilmoittautunut runsaasti ehdokkaita. Demokratian toteutumisen ensimmäinen edellytys on se, että on vaihtoehtoja, joista valita. Toinen edellytys on kuitenkin se, että äänioikeutetut käyttävät äänioikeuttaan.

Perussuomalaiset poikkeaa muista suurista puolueista siinä, että meillä jokaisella jäsenmaksunsa maksaneella jäsenellä on läsnäolo-, puhe-, esitys- ja äänioikeus puoluekokouksessa. Meillä jäsenistö valitsee puoluejohdon. Jäsenistöllä on puolueessa valta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jäsenistöllä on puolueessamme vastuu.

Teitä perussuomalaisten jäseniä on yli 15 000. Te päätätte, millä joukkueella puolue lähtee kohti kahden vuoden päästä pidettäviä eduskuntavaaleja. Valta ja vastuu on teillä ja meillä kaikilla.

Kun ilmoitin tavoittelevani puolueen puheenjohtajuutta maaliskuussa 2017, sanoin että puolue ei voi olla harvojen hillotolppa. Puolue on työkalu – niiden tavoitteiden edistämiseksi, jotka yhdistävät meitä ja tekevät meistä kaikista perussuomalaisia.

Kun te valitsette puoluejohtoa, kyse on teistä itsestänne ja teidän edustanne. Ei valittavista henkilöistä ja heidän edustaan.

Kuten vaaleissa yleensäkin, käyttämättä jätetty ääni on ääni niille, jotka tulevat valituiksi.

Mitä useampi teistä käyttää äänioikeuttaan, sitä paremmin henkilövalinnat vastaavat jäsenistön todellista kantaa. Ja sitä paremmat edellytykset uudella puoluejohdolla on menestyä tehtävässään. Ja toisinpäin: mitä harvempi osallistuu äänestykseen, sitä enemmän tulokseen vaikuttaa ehdokkaiden ja heidän tukiryhmiensä organisointikyky.

Tule äänestämään Seinäjoelle.”


Henkilövaaleihin ilmoittautuneiden esittelyjä täällä >

SUOMEN UUTISET