Lehtitietojen mukaan Saksan viranomaiset aikovat asettaa kaksi Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) nuorisojärjestöä tarkkailuun. Tarkkailua on perusteltu sillä, että viranomaiset ovat huolissaan järjestöjen ”epädemokraattisista arvoista” – kuten avoimien rajojen vastustamisesta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee Facebookissa, miten Euroopassa ”puolustetaan demokratiaa” keinoilla, joita on yleensä käytetty epädemokraattisissa maissa kuten Kiinassa tai Venäjällä.

Halla-aho muistuttaa, että Chemnitzin mielenosoituksissa ylivoimainen enemmistö osallistujista oli tavallisia, turvallisuudesta huolestuneita saksalaisia. Silti AfD:tä on vaadittu tuomitsemaan mielenosoitukset.

– Tekihän Chemnitzin mielenosoituksen 10 000:sta osallistujasta ainakin viisi ”käsitervehdyksiäkin”, eikä AfD ole siitä huolimatta tuominnut mielenosoitusta.

Myös koko AfD:n tarkkailua ja mahdollisesti kieltämistä on vaadittu kilpailevien puolueiden suunnalta, Halla-aho kommentoi.

– Samassa lehdessä kerrottiin, että Facebook ja Twitter ovat rekrytoimassa 10 000 uutta sensoria kitkemään vihapuhetta ja edistämään kivapuhetta. Suomalaisetkin Fb:n käyttäjät ovat viime aikoina saaneet havaita, että bännin voi saada esimerkiksi linkittämällä median julkaisemiin, maahanmuuttoaiheisiin artikkeleihin, tai jopa arvostelemalla bännäyspolitiikkaa itseään.

Halla-aholla kävi mielessä, että kun Venäjä tarkkailee, soluttaa ja kieltää oikeuden päätöksillä oppositiopuolueita ja kansalaisjärjestöjä tai pamputtaa ja kyynelkaasuttaa mielenosoituksia, sitä pidetään hiipivänä totalitarismina.

– Vielä muutama vuosi sitten naurettiin Kiinalle, jossa kokonainen sensoreiden armeija kyttää nettikeskusteluja ja poistaa vallanpitäjille epämieluisia kommentteja, Halla-aho muistuttaa.

– Kun Länsi-Euroopan maat tarkkailevat, soluttavat ja kieltävät oppositiopuolueita ja kansalaisjärjestöjä ja panevat sensorit kyttäämään nettikeskusteluja, sitä kutsutaan ”demokratian itsepuolustukseksi”.

Suomen Uutiset