

Vasemmalla: Halla-ahon FB-päivitys, oikealla iltalehden uutisjuttu.
Halla-aho: Kun vihreiden kansanedustaja asuu puoli-ilmaiseksi ja panee suurimman osan kulukorvauksesta taskuunsa, kyseessä on ”satumainen tuuri”, ei kikkailu
Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) oudoksuu median kyvyttömyyttä käsitellä vihreitä ja perussuomalaisia tasapuolisesti.
Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) vuokrahuoneistoasiaa koskevassa jupakassa on jälleen kerran saatu hämmästellä median toimintaa. Iltalehti hehkutti maanantain lehdessään vihreiden kansanedustajan Olli-Poika Parviaisen asumisjärjestelyä ylisanoilla ”hyvä onni”, ”satumainen tuuri”, ”tehnyt sen, mistä suurin osa meistä voi vain haaveilla”.
Onni tulee tunnetusti yksille ja kesä kaikille, mutta on epäselvää, kuinka satumaisen onnekkaana veronmaksajat mahtavat pitää Parviaisen järjestelyä, jossa tämä kuittaa verottomana käteen kymppitonnin.
Hakkarainen saikin sitten vähän nurjemman kohtelun. Jussi Halla-aho kommentoi asiaa Facebookissa.
– Kun vihreiden kansanedustaja asuu puoli-ilmaiseksi äitinsä omistamassa asunnossa ja panee suurimman osan kakkosasunnon perusteella maksettavasta kulukorvauksesta taskuunsa, kyseessä on Iltalehden mukaan ”satumainen tuuri”, ei kikkailu, Halla-aho toteaa.
Halla-aho huomauttaa myös, että Teuvo Hakkaraisen vuokrahuoneistoasiaan liittyvässä sopimuksessa ei puhuta saunan vuokraamisesta vaan kellarihuoneistosta.
– Aika härski tempaus oli tämänpäiväinen Hakkarais-kohu. Jos vuokrasopimuksessa lukee ”Kellarihuoneisto 1 h + tupakeittiö + sauna + varastotilaa”, kyllä se minun mielestäni kuulostaa asunnolta eikä saunalta. Mikäli kyseessä on sauna, jota ei saa käyttää asumiseen, vuokranantajan ei varmaan pitäisi käyttää sopimuksessa tällaista määritelmää.
https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1841262962660556
Hakkarainen on vuokrannut huoneiston liikenneturvallisuuskeskuksen johtajalta, kokoomustaustaiselta Dennis Pastersteiniltä.
Hakkarainen kommentoi itse jupakkaa eilen.
– Nykyinen systeemi antaa mahdollisuuden monenlaiseen väärinkäsitykseen. Jotain on pielessä, jos edes tunnetulta poliisimieheltä ei voi vuokrata kämppää ilman, että joudutaan tekemään jälkipyykkiä, hän totesi tiedotteessa.
Viitasaarelella vakituisesti asuva Hakkarainen esitti samalla, että asumisjärjestelyjä koskevista könttäkorvauksista tulisi luopua.
– Suomalaisia vaaditaan pitämään ajopäiväkirjaa. Otetaan sama käytäntö kansanedustajille. Samalla tavalla pitää toimia kakkosasunnon kustannusten kanssa, könttäsummajärjestely on väärin. Määrätään vuokralle yläraja, ja korvataan vuokrakulut kuitteja vastaan, toteutuneiden kulujen mukaan, Hakkarainen esitti.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.