Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) oudoksuu median kyvyttömyyttä käsitellä vihreitä ja perussuomalaisia tasapuolisesti.

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) vuokrahuoneistoasiaa koskevassa jupakassa on jälleen kerran saatu hämmästellä median toimintaa. Iltalehti hehkutti maanantain lehdessään vihreiden kansanedustajan Olli-Poika Parviaisen asumisjärjestelyä ylisanoilla ”hyvä onni”, ”satumainen tuuri”, ”tehnyt sen, mistä suurin osa meistä voi vain haaveilla”.

Onni tulee tunnetusti yksille ja kesä kaikille, mutta on epäselvää, kuinka satumaisen onnekkaana veronmaksajat mahtavat pitää Parviaisen järjestelyä, jossa tämä kuittaa verottomana käteen kymppitonnin.

Hakkarainen saikin sitten vähän nurjemman kohtelun. Jussi Halla-aho kommentoi asiaa Facebookissa.

– Kun vihreiden kansanedustaja asuu puoli-ilmaiseksi äitinsä omistamassa asunnossa ja panee suurimman osan kakkosasunnon perusteella maksettavasta kulukorvauksesta taskuunsa, kyseessä on Iltalehden mukaan ”satumainen tuuri”, ei kikkailu, Halla-aho toteaa.

Halla-aho huomauttaa myös, että Teuvo Hakkaraisen vuokrahuoneistoasiaan liittyvässä sopimuksessa ei puhuta saunan vuokraamisesta vaan kellarihuoneistosta.

– Aika härski tempaus oli tämänpäiväinen Hakkarais-kohu. Jos vuokrasopimuksessa lukee ”Kellarihuoneisto 1 h + tupakeittiö + sauna + varastotilaa”, kyllä se minun mielestäni kuulostaa asunnolta eikä saunalta. Mikäli kyseessä on sauna, jota ei saa käyttää asumiseen, vuokranantajan ei varmaan pitäisi käyttää sopimuksessa tällaista määritelmää.

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1841262962660556

Hakkarainen on vuokrannut huoneiston liikenneturvallisuuskeskuksen johtajalta, kokoomustaustaiselta Dennis Pastersteiniltä.

Hakkarainen kommentoi itse jupakkaa eilen.

– Nykyinen systeemi antaa mahdollisuuden monenlaiseen väärinkäsitykseen. Jotain on pielessä, jos edes tunnetulta poliisimieheltä ei voi vuokrata kämppää ilman, että joudutaan tekemään jälkipyykkiä, hän totesi tiedotteessa.

Viitasaarelella vakituisesti asuva Hakkarainen esitti samalla, että asumisjärjestelyjä koskevista könttäkorvauksista tulisi luopua.

– Suomalaisia vaaditaan pitämään ajopäiväkirjaa. Otetaan sama käytäntö kansanedustajille. Samalla tavalla pitää toimia kakkosasunnon kustannusten kanssa, könttäsummajärjestely on väärin. Määrätään vuokralle yläraja, ja korvataan vuokrakulut kuitteja vastaan, toteutuneiden kulujen mukaan, Hakkarainen esitti.

SUOMEN UUTISET