Teuvo Hakkarainen (ps.) esittää kansanedustajien verottoman kulukorvauksen lakkauttamista.

– Kansalaisia kytätään ja verotetaan raskaimman mukaan. Vaaditaan lippujen ja lappujen täyttämistä, mutta jos tekee pienenkin virheen, saa ankaran kohtelun. Kansanedustajat ovat vastuussa ihmisiä kiusaavien lakien säätämisestä, mutta he itse välttyvät pikkumaiselta byrokratialta ja kuittaavat suuren osan palkastaan verovapaana. Joku tolkku pitäisi olla erivapauksillakin, Hakkarainen toteaa tiedotteessa.

– Suomalaisia vaaditaan pitämään ajopäiväkirjaa. Otetaan sama käytäntö kansanedustajille. Samalla tavalla pitää toimia kakkosasunnon kustannusten kanssa, könttäsummajärjestely on väärin. Määrätään vuokralle yläraja, ja korvataan vuokrakulut kuitteja vastaan, toteutuneiden kulujen mukaan.

– Veroton kulukorvaus on suurimmillaan lähes kaksi tuhatta euroa. Kansanedustajien palkka on sen verran korkea, että veroton kulukorvaus vastaa noin neljän tonnin bruttopalkan lisäystä. Ei tällaista voi olla. Kansanedustajien kulukorvauspelleily on lopetettava, tulkoon samalle viivalle duunareiden kanssa.

Hakkarainen kommentoi myös julkisuuteen noussutta asumisjärjestelyasiaa.

– Nykyinen systeemi antaa mahdollisuuden monenlaiseen väärinkäsitykseen. Jotain on pielessä, jos edes tunnetulta poliisimieheltä ei voi vuokrata kämppää ilman, että joudutaan tekemään jälkipyykkiä.

SUOMEN UUTISET