Perussuomalaisten eduskuntaryhmä otti pettyneenä vastaan tiedon, jonka mukaan valtionyhtiö Patria ei ole kiinnostunut Laukaan Vihtavuoren ruutitehtaan ostamisesta. Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että ruudintuotanto loppuu Suomesta, ellei hallitus keksi lyhyessä ajassa jotakin aivan uutta ratkaisukeinoa ongelmaan.

Tehtaan säilyttäminen olisi tärkeää niin Suomen huoltovarmuuden kuin työllisyyden takia. Keski-Suomea koetellaan muutenkin jo riittävästi, kun sieltä on puolustusvoimauudistuksen myötä lähdössä kaksi varuskuntaa ja yksi varikko. Huoltovarmuuden mahdolliseen heikkenemiseen on kiinnittänyt huomiota myös puolustusministeri Carl Haglund, mutta valitettavasti hän ei ole saanut hallituksessa kannatusta näkemyksilleen.

Vaikka tilanne on hankala ja valitettava, ainakin se on hyvin linjassa hallituksen muun toiminnan kanssa. Jyrki Kataisen hallitus ei näytä pystyvän säilyttämään teollisuutta ja työpaikkoja Suomessa. Sekä pienet että suuret toimijat karkaavat muualle. Toimintakyvyttömältä hallitukselta on ruuti loppumassa.

PS VERKKOTOIMITUS