– Sain kenkää Iltalehdestä. Mä tarttisin saman rahan jostain muualta nyt, kirjoitti kolumnisti Kaarina Hazard 20.1 Twitterissä. Asiasta kertoi Markkina&Mainonta.

Iltalehden päätoimittaja Petri Hakala sanoo MM:lle asian liittyneen normaaliin kolumnistien kiertoon.

Loukkasi Halmeen muistoa

Hazardin kirjoittelusta nousi kova kohu 13.1.2010, jolloin ilmestyi Hazardin kolumni Ludvig Borga. Se kertoi perussuomalaisten kansanedustajasta Tony Halmeesta, joka oli edellisenä sunnuntaina löydetty kuolleena kotoaan.

Yleisestä tavasta poiketen Hazard ei kunnioittanut vainajan muistoa ja omaisten surua hiljaisuudella tai maltillisilla säkeillä, vaan toi kärkevään sävyyn esiin Halmeen räväkimpiä puolia. Hazard muun muassa moitti iltapäivälehtiä siitä, kuinka nämä kiirehtivät julkaisemaan väräjävällä äänellä muisteloita miehestä, ja hyvä ettei kättä lippaan vedetty.

– Mies oli vitsi, vaaraton möhkäleen muotoinen kotieläin ja hyvin sopi sinne muiden viihdetaiteilijoiden sekaan, Hazard kirjoitti ja viittasi viimeksi mainitulla lauseella eduskuntaan.

Loukattu äiti

Yli sata henkilöä, heidän joukossaan Halmeen äiti, teki kirjoituksesta kantelun Julkisen sanan neuvostoon (JSN).  Äiti kirjoitti 17.1.2010: ”Kaarina Hazardin kolumni on ilkeydessään ja loukkaavuudessaan vertaansa vailla. Journalistin ohjeessa, kohdassa 28 todetaan, että kuolemantapauksista uutisoitaessa on aina noudatettava hienotunteisuutta.”

JSN kurittikin Hazardin kolumnin julkaissutta Iltalehteä langettavalla päätöksellä.

”Olen sitä mieltä, että Kaarina Hazard on syyllistynyt Tony Halmeen elämäntyön häpäisemiseen, kunnianloukkaukseen sekä äärettömän hädän ja tuskan aiheuttamiseen minulle, hänen äidilleen, sekä hänen muille omaisilleen. Vaadin Iltalehden päätoimittajaa vastuuseen ja vaadin myös, että Kaarina Hazard joutuu luopumaan kolumnistin tehtävästään osoitettuaan noin räikeää harkintakyvyn puutetta”, Halmeen äiti jatkoi kirjoitti kantelussaan.

Halmeen äiti sai Hazardin potkujen myötä viimein tahtonsa läpi. Lähes päivälleen neljä vuotta kantelunsa jättämisen jälkeen.

ps verkkotoimitus