

LEHTIKUVA
Huhtasaari: “Suomi on naisille paras maa – ei vaaranneta sitä”
Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kehui vuolaasti suomalaista yhteiskuntaa kansainvälisenä naistenpäivänä.
– Suomi on naisille kaikkein tasa-arvoisin yhteiskunta – täällä ja Pohjoismaissa on hienoa elää. Mutta sitä ei saa vaarantaa huonolla maahanmuuttopolitiikalla.
Ensi kauden edustaja puhui Järvenpään Perussuomalaisten ja Suomen Perusta -ajatuspajan yhteisessä tupaillassa ravintola Zapatassa. Teemana oli maahanmuutto ja sitä katsottiin naisten kautta.
Mitä pahaa lintukodossa?
Huhtasaari ihmetteli, miksi perussuomalaisia moititaan usein impivaaralaisuudesta ja lintukodon kaipaamisesta.
– Mitä vikaa on lintukodossa – miksi en kaipaisi sitä? Sittenhän vasta ongelmat alkoivat, kun lähdimme Impivaarasta! Mitä pahaa on turvallisuudessa?
Äitinä ja opettajana Huhtasaari on oppinut tietämään, kuinka turvallisuus on suomalaisen yhteiskunnan ja päättäjänkin ydintehtävä.
– Suomi on sellainen ollut: täällä voi hävittää lompakon ja saada sen rahoineen takaisin todennäköisimmin maailmassa. Miehelleni on käynyt niin kahdesti, se on todistettu, Huhtasaari naurahti.
Ruotsin malli huolestuttaa
Huhtasaari ihmetteli, mikä naapurimaa Ruotsiin on mennyt.
– Jo vuonna 2013 huomattiin, että he menevät kehitysmaan tasolle. Kuinka nopeasti kansankoti karahti karille? Eihän Malmössä mummo tunne enää olevansa Ruotsissa!
– Miksi meillä on rajat ja armeija, jos kuka tahansa pääsee maahan ja pääsee huoltosuhteeseen, kun sanoo ”turvapaikka”? Voi kestää vuosia, kunnes havaitaan, etteivät turvapaikan ehdot täyty. Sitten voi käydä, ettemme pääse heistä eroon. Voidaan sanoa, että ”emme halua ottaa vastaan tuollaisia rikollisia”, Huhtasaari moitti tähänastista politiikkaa.
Hallitsematon maahanmuutto ei ole kenenkään etu
Huhtasaari painotti, että maahanmuutto käy silloin, kun sen vaikutukset ovat positiivisia. Samalla hän muistutti, ettei hallitsematon maahanmuutto ole myöskään maahanmuuttajien etu.
Hän kertoi Suomessa asuvasta maahanmuuttajataustaisesta tutkijasta Alan Salehzadehista, joka on erikoistunut Afrikan ja Lähi-idän kehityskysymyksiin.
– Hänen mielestään olisi paljon parempi, jos ihmiset pidettäisiin leirillä turvassa ja valittaisiin poliittisella päätöksellä määrä, joka otetaan vastaan pakolaisstatuksella.
Uhkana kovat kulut
Huhtasaari muistutti valtiovarainministeriön laskelmasta, jonka mukaan 15 000 maahanmuuttajaa tuo peräti miljardin euron kulut, jos kukin muuttaja tuo maahan kolme lasta.
Hän painotti vankasti sitä, ettei hän voi kansanedustaja olla maailman edustaja, vaan ensin täytyy laittaa oman maan asiat kuntoon.
– En halua ottaa näitä rahoja suomalaisilta köyhiltä! Olisin tällöin vastuussa suomalaisen yhteiskunnan, lastensuojelun ja vanhusten asioiden heikentämisestä. Olen Suomen kansanedustaja, en kansainvälinen edustaja. Jos haluat parantaa maailmaa, aloita omasta maasta.
Auttaa voi tehokkaamminkin
Huhtasaari ei vastusta kehitysapuakaan: sitä voi tehdä tehokkaasti ja saada vähällä rahalla paljon aikaan. Hän on itsekin viettänyt vuoden vapaaehtoistyössä ulkomailla, opettanut lapsia ja maksanut lentoliput itse.
– Nepalilaisen lapsen koulu maksaa 12 euroa vuodessa. 120 miljoonalla eurolla voisimme opettaa koko maan lapset, vaikka vapaaehtoisesti annetuilla rahoilla. Mutta ensin laitetaan oman maan asiat kuntoon – ja jos jotain jää, huomioidaan muu maailma, Huhtasaari korosti.
Sopimuksia voi tulkita ja muuttaa
Huhtasaari pahoitteli, kuinka hän sai “lunta tupaan” tekemistään aloitteista maahantulon rajoittamiseksi viime syksynä ja turvapaikkaoikeuden rajoittamisesta sen jälkeen.
– Jos Dublinin sopimusta olisi noudatettu, Ruotsista ei olisi tullut yhtään turvapaikanhakijaa. Olisimme voineet tulkita sääntöjä niin, että tulo olisi loppunut. Mutta hallituskumppanit päättivät toisin äänin 2-1, Huhtasaari moitti.
Toinen ehdotus oli turvapaikkaoikeuden poistaminen.
– Niitä sopimuksia voi muuttaa, sopimuksen voi ottaa pois ja säätää vaikka poikkeuslain. Kun jotakin päätetään ja halutaan tehdä, keinotkin löytyvät.
– EU voi tietenkin kohottaa kulmakarvojaan, kuten nyt Itävallalle, joka ottaa 80 turvapaikanhakijaa vastaan. Suomikin voisi tehdä samoin ja ottaa vain 10 päivässä – mutta siitäkin kertyisi vuodessa 3 600, eli yhtä paljon kuin viime vuosina on tullut. Tämä ei ole ollut hyvää politiikkaa. En tahdo Suomen taantuvan, Huhtasaari painotti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

EU haluaa terveydelle haitallisen puunpolton aisoihin – saunojen ja takkojen piippuihin sähköiset savukaasujen puhdistimet
Brysselin vallan kammareissa oli 12. helmikuuta tarkoitus esitellä lakiluonnos, joka asettaisi entistä selvästi tiukemmat rajat muun muassa puulämmitteisten tulisijojen haitallisille hiukkaspäästöille vuodesta 2027 alkaen. Sitten otettiin järki käteen - ainakin toistaiseksi.

Yle-pomo Merja Ylä-Anttilalle tiukka kysymys kansalaisaloitteen kuulemistilaisuudessa: Onko Yleisradio tietoisesti hakenut säästöjä suosituimmista ja näkyvimmistä toiminnoistaan?
Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta järjesti tänään julkisen kuulemisen, jonka aiheena oli Yle kuriin nyt! -kansalaisaloite. Kuulemistilaisuudessa aloitteen tekijät kertoivat syitä, miksi aloite on tehty, ja esittivät tarkemmin, mitä muutoksia Yle-lainsäädäntöön haluttaisiin. Paikalla oli myös Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Suomalaisyritys markkinoi maahantulopaketteja Iranissa ja Lähi-idässä – yrityksen somepäivityksessä kerrotaan Suomen tarvitsevan 60 000 maahanmuuttajaa vuodessa
Oikeudellista konsultointia tarjoavan oikeustoimiston neuvonantaja-asiantuntija-tittelillä esiintyvä henkilö markkinoi maahantulopaketteja Suomeen Iranissa ja Lähi-idässä. Helmikuun lopulla neuvonantajan Facebook-päivityksessä kerrottiin, että Suomi tarvitsee 60 000 maahanmuuttajaa vuosittain. Lisätietoja 4 500 euron hintaisesta maahantulopaketista saa 70 euroa maksavan puhelun kautta.

Vance: Eurooppa on tekemässä itsemurhaa massamaahanmuuton kautta
Yhdysvaltain varapresidentti Vance on sitä mieltä, että Eurooppa on vaarassa ajautua yhteiskunnalliseen itsemurhaan, koska liian monet Euroopan maat ovat kyvyttömiä tai haluttomia kontrolloimaan rajojaan. Vance on huolissaan siitä, että rajojensa valvonnan sijasta monet EU-maat haluavat mieluummin rajoittaa omien kansalaistensa sananvapautta. Hän mainitsi Saksan esimerkkinä maasta, joka on ajautumassa tuhoon massamaahanmuuton takia. Vancen mielestä massamaahanmuutto vaarantaa myös tavallisten amerikkalaisten työläisten oikeuden "amerikkalaiseen unelmaan".

Garedew: Vanhemmilla on lakiin perustuva oikeus kieltää sateenkaari-ideologian opettaminen lapsilleen
Seta ry kiertää jälleen kouluja ja järjestää koulutuksia myös päiväkotien opettajille. Perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Garedew vaatii loppua tälle lasten seksualisoinnille. Vanhemmilla on oikeus kieltäytyä vakaumuksensa vastaisesta materiaalista ja opetuksesta lapsilleen.

Vasemmisto reagoi tunteella maahanmuuttopolitiikan kiristyksiin – sisäministeri Rantanen muistutti, että Suomessa ei enää voi olla muita Pohjoismaita löperömpiä sääntöjä
Eduskunnassa käsiteltiin tänään hallituksen esityksiä ulkomaalaislain muuttamiseksi. Suomen maahanmuuttopolitiikan muutos kohti tiukempaa yleiseurooppalaista tasoa demokraattisen prosessin kautta osui syvälle tunteisiin vasemmistoliiton kansanedustajalle Veronika Honkasalolle.

YK:n tuomari sai tuomion naisorjan pitämisestä
Yhdistyneiden kansakuntien tuomari on tuomittu Iso-Britanniassa nuoren naisen pakottamisesta orjatyöhön.

Trump lennätti väkivaltaisen venezuelalaisjengin jäseniä El Salvadorin jättivankilaan – ihmisoikeusaktivistit kauhuissaan
Trump lennätti satoja karkotettavia El Salvadorin jättivankilaan 227 vuotta vanhan lain perusteella. Ihmisoikeusaktivistit ovat kauhuissaan, koska jättivankila on epämiellyttävä paikka ja karkotukset suoritettiin ilman oikeuden istuntoa. Demokraatit hakivat välittömästi toimeenpanokiellon karkotuksille, mutta lentokoneet ehtivät kansainväliseen ilmatilaan ennen tuomarin kieltoa. Trumpin näyttävä PR-tempaus onnistui yli odotusten, mutta juridinen vääntö tulee jatkumaan korkeimmassa oikeudessa.

Vigeliukselta kovaa kritiikkiä Yleisradion johdolle: ’’Uutisista leikkaaminen on Ylen päätös, ei eduskunnan’’
Yle-työryhmässä neuvotellut ja Ylen hallintoneuvostossa työskentelevä kansanedustaja Joakim Vigelius ottaa kantaa Ylen säästöihin kohdistuneeseen kritiikkiin. Hänen mukaansa säästöjen kohdentamisesta vastaa Yle, ei eduskunta.

Pääkaupunkiseudun ay-pomot pyrkivät valtuustoihin demareiden listoilta – SAK julkaisi jo oman poliittisen ohjelmansa
Kevään kuntavaaleissa SDP:n listoilla on ainakin neljä ay-järjestön istuvaa tai entistä puheenjohtajaa. Teollisuusliiton puheenjohtaja, sekä viime talven poliittisten lakkojen ”ruuvin kiristäjänä” tunnettu Riku Aalto asettuu ehdolle Vantaalla. Myös monet SAK:laisten liittojen rivijäsenet ovat asettuneet ehdolle demarien tai vasemmistoliiton listoilta.