Sauli Niinistön mukaan kukaan ei ole uhkaillut Suomea. Niinistö kuitenkin muisteli Putinin sanoneen, että jos Suomi liittyy Natoon, niin sitten rajan takana on heidän kannaltaan vihollinen.

Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari vaati Helsingin yliopistolla järjestetyssä presidentinvaalitentissä presidentti Sauli Niinistöä kertomaan, onko Venäjän presidentti Putin jollakin tavalla painostanut Suomea pysymään Naton ulkopuolella.

Huhtasaari kertoi itse olevansa siinä käsityksessä, että Suomea on painostettu Nato-kysymyksessä.

– Me emme voi sille mitään, jos venäläiset tykkää, että Nato on vihollinen. He ovat sitä mieltä, ja tuskin me saamme sitä muutettua, Niinistö totesi Ilta-Sanomien mukaan.

Huhtasaaren mukaan EU ja maahanmuutto jakaa kansaa

Laura Huhtasaari kertoo yllättyneensä siitä, kuinka paljon vuoden 1918 tapahtumat herättävät tunteita.

– Minulla herää myös tunteet silloin kun me puhumme tästä itse asiasta, mutta minulla ei ole tunnelatausta tästä termistöstä, Huhtasaari kommentoi ikuisuuskeskustelua siitä, kävikö Suomi keväällä 1918 sisällissotaa, kansalaissotaa vai vapaussotaa.

– Olin eräässä poliittisessa tilaisuudessa, jossa huomasin, kuinka herkkä asia tämä edelleen oli. Ja siinä tilaisuudessa ajattelin, että onneksi silloin 1939 Stalin kohtasi yhtenäisen kansan, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaaren mielestä on erittäin tärkeää, että Suomen kansa pysyy yhtenäisenä.

– Ja kun kansa rupeaa jakaantumaan, niin meidän pitää miettiä, mistä se johtuu. Itse koen tällä hetkellä, että maahanmuutto ja EU jakaa kansaa Suomessa ja Euroopassa.

Suomen Uutiset