Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin rukousaamiaiselta kotiutunut perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari sanoo kunnioittavansa Trumpia, vaikka ei jokaisesta asiasta välttämättä tämän kanssa samaa mieltä olekaan.

– Trumpissa ei ole eunukin henkeä toisin kuin monissa poliitikoissa nykyään. Hän ei ole lämmittämässä tuolia. He is a doer, Huhtasaari kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

”Kuka puolustaisi arvojamme?”

Huhtasaari muistuttaa, että poliitikot ovat velkaa omalletunnolleen ja äänestäjilleen.

– Ei ole kohtuuton vaatimus Trumpilta, että maahanmuuttajien pitää rakastaa amerikkalaisia ja heidän arvojaan. Ei pidä olla naiivi.

– Ruotsalaisilla ei ole ollut tarpeeksi poliittista kanttia puolustaa omia arvojaan ja siksi maahanmuuttajat ovat tuoneet Lähi-idän Ruotsiin. Todisteena 55 ”no go aluetta”. Löytyykö mistään Euroopasta sellaista nälkää, joka saisi ihmiset puolustamaan arvojamme? Huhtasaari kysyy.

”EU on väliaikainen”

Rukousaamiaisen viesti oli Huhtasaaren mielestä kirkas: elinkeinoelämälle haluttiin muistuttaa, että yritys ei ole vain osakkeenomistajia varten. Yrityksiä tulee johtaa tavalla, josta koko yhteiskunta hyötyy.

– Poliittisille päättäjille rukoiltiin viisautta ja ymmärrystä. Pohdin paljon NATOA. Tulin siihen lopputulemaan, että Suomi tai Baltian maat eivät koskaan tule olemaan niin arvokkaita, että meitä täydellä massalla puolustettaisiin.

– EU on väliaikainen. On kuitenkin yksi asia, mikä ei ole väliaikainen. Se on meidän naapuruutemme Venäjän kanssa. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tulla toimeen ja harrastaa diplomaattista dialogia, Huhtasaari painottaa.

SUOMEN UUTISET