Perussuomalaisten ja Tanskan kansanpuolueen yhteinen puolueryhmä Nordisk frihed kokoontui Pohjoismaiden neuvoston teemaistuntoon Tukholmassa 11.4. Istunnon teemana oli pohjoismainen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka.

Ryhmäpuheessa puheenjohtaja Juho Eerola (ps.) toivotti teemakeskustelun lämpimästi tervetulleeksi. Nordisk frihed on vahvasti sitoutunut pohjoismaiseen yhteistyöhön ja kehittäisi pohjoismaista puolustusyhteistyötä mieluummin kuin esimerkiksi EU:n yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Nordisk frihed toivoo kaiken innon keskellä myös realismiin pitäytymistä. Pohjoismaista Norja, Tanska ja Islanti ovat Nato-maita, kun taas Suomi ja Ruotsi perustavat puolustuspolitiikkansa sotilaalliseen liittoutumattomuuteen.

Lisäksi puheenjohtaja Eerola toi esiin huolen yhteiskuntarauhan järkkymisen Pohjolassa ja muualla Euroopassa. Pohjoismaiden tulee edistää rauhaa kaikkialla maailmassa ja pitää huolta siitä, ettei vihan hedelmiä kylvetä koti-Pohjolassa. ”Joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei kaadu”, Eerola totesi apostoli Paavalia lainaten.

PS VERKKOTOIMITUS