Keskustan veteraanikansanedustaja Seppo Kääriäinen vastustaa keskustan ja perussuomalaisten hallitusharjoittelua. Hän ilmoitti kannastaan keskustan äänenkannattajan Suomenmaan haastattelussa.

– Puolueet menevät vaaleihin omilla ohjelmillaan ja tavoitteillaan, ja vaalien jälkeen katsotaan millaiseen yhteistyöhön on mahdollisuuksia, hän sanoo Suomenmaassa.
Keskustanuorten väistyvä puheenjohtaja Antti Kurvinen ehdotti äskettäin, että keskustan ja perussuomalaisten pitäisi tehdä yhteinen varjobudjetti ja istua sitten yhteiseen pöytään suunnittelemaan perusteellisemmin tulevaa yhteistyötä mahdollisessa yhteisessä hallituksessa. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Simon Elo piti ajatusta suotavana kokoomuksen Verkkouutisten haastattelussa.
– Perusperiaatteesta olen samaa mieltä. Näillä luvuilla on selvää, minkä puolueiden varaan seuraava hallitus muodostuisi, Simon Elo sanoi Verkkouutisille.

Kääriäinen varoittaa
gallup-huumasta

Kääriäinen muistuttaa, että vaaleihin on vielä kaksi vuotta aikaa.
– Neljäkymmentä prosenttia suomalaisista ei tiedä mitä puoluetta äänestäisi. Poliittinen asetelma voi vielä keikahtaa mihin suuntaan tahansa.
Kääriäisen mielestä hallitusta ei voi tehdä viimeisimpien gallupien perusteella.
– Se on itsepetosta ja vie huomion pois Suomen politiikan polttavimmista asioista, Kääriäinen toteaa.

Perussuomalaisissa on
ainesta, mutta on erojakin

Kääriäisen mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmä on kehittynyt edukseen parin vuoden aikana, eikä sitä ole syytä vähätellä.
– Perussuomalaisissa on osaamispotentiaalia. Puoluetta ei kannata ollenkaan vähätellä.
Puolueilla on kuitenkin hänen mukaansa erilainen tapa toimia. Hän väittää, että vaikka perussuomalaiset ovat taitavia ruotimaan yhteiskunnan ongelmia, ”se tahtoo jäädä siihen”.
Hän löytää eroja myös politiikan sisällöstä. Hän väittää, ettei alueellinen tasapaino ja keskittämisen vastaisuus tunnu olevan perussuomalaisille niin keskeinen tavoite kuin keskustalle. Hänen mukaansa perussuomalaiset piti vetää kuntauudistuksen vastaiseen yhteistoimintaan.
Mutta juuri kunta- ja sote-uudistuksen kohdalla yhteistä säveltä löytyi, kun sitä tosissaan koetettiin. Kääriäisen mielestä keskustan ja perussuomalaisten välit toimivat tällä hetkellä kohtalaisen hyvin.

Veli-Pekka Leskelä