
Kaj Turunen: Elvyttäminen on välttämätöntä
Eduskunnan talousvaliokunnan perussuomalainen valiokuntavastaava Kaj Turunen vaatii hallitusta lopettamaan keskinäisen riitelyn elvyttämisen tarpeellisuudesta, koska ilman sitä Suomen talous ei lähde nousuun.
Sekä lainaa että myyntejä
Talousvaliokunnan vaikuttaja ja itsekin yrittäjä Kaj Turunen katsoo, että molempi parempi:
”Tässä tilanteessa voi myydä jonkin verran valtion omaisuutta mutta lainaakin voi ottaa, koska meillä on käytännössä nollakorko. Molemmat työkalut pakista voidaan ottaa käyttöön. Myöskään siis velanotto ei voi olla poissuljettu mahdollisuus. Pieniltä ja keskisuurilta yrityksiltä on kerätty 2000-luvulla liikaa työeläkemaksuja peräti miljardin euron verran. Nyt eläkevakuutusyhtiöt aikovat palauttaa näitä maksuja, mutta useinkaan ei ole enää olemassa yritystä, jolle liikaa perittyjä maksuja voisi palauttaa. Minun mielestäni tuo summa voitaisiin rahastoida ja käyttää pk-yritysten tukemiseen ja sitä kautta luoda uusia työpaikkoja”, visioi Turunen.
Tasapuolista elvytyspolitiikkaa
Kaj Turusella on mielessään useita elvytyskohteita:
”Esimerkiksi elvytysvaroja voitaisiin käyttää keskeneräisten tiehankkeiden loppuun saattamiseen ja jopa uusien teiden rakentamiseen, tietysti myös homekoulujen korjaamiseen. Mutta elvytyskohteiden valinnassa on toimittava niin, että elvytystoimet tukevat tasapuolisesti koko elinkeinoelämää – ei voi ajatella, että tuetaan vain maa- ja talonrakennusalaa.
”Muun muassa matkailua olisi tuettava osana palvelusektorin elvytystoimia. Meidän matkailutulomme ovat nimittäin tällä hetkellä isommat kuin Suomen vientitulot, joten matkailuun kannattaa satsata vastakin. Arvioisin, että kaiken kaikkiaan elvytykseen olisi laitettava miljardin euron verran, ehkä enemmänkin.
”Ja kaikki mahdolliset elvytyskohteet on huolellisesti katsottava aivan tapauskohtaisesti. Se on kuitenkin varmaa, että elvytys tehoaa. Se esimerkiksi lisää työllisyyttä, nostaa ostovoimaa ja kasvattaa sekä valtion että kuntien verotuloja”, muistuttaa talousmies Turunen.
Isänmaallista talouspolitiikkaa
Turusen mukaan elvytyksestä huolimatta ei pidä unohtaa säästämistä:
”Säästötoimia on harjoitettava elvytyksen rinnalla. Voimme aivan hyvin säästää sadan tuhannen miljoonan euron vuosittaisesta kehitysavusta. Kehitysapumme on toteutettava entistä pienemmällä rahalla mutta myös entistä tehokkaammin. Suomalaiset voivat myös antaa kehitysapua vapaaehtoisesti.
”Missään tapauksessa ei enää pidä sitoutua uusiin vastuisiin ja uusiin tukipaketteihin, joissa velkarahalla maksetaan muiden maiden velkoja”, jyrähtää Turunen.
Seppo Huhta
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää