Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva vastasi syytöksiin tiistaina Helsingin hovioikeudessa. Hän puolustautui syyttäjän lahjusväitteitä vastaan Helsingin Sanomien mukaan entisiin tehtäviinsä nähden varsin yllättävällä tavalla.

Hän väitti oikeussalissa, etteivät kaavoitusasiat juuri kiinnosta häntä, eikä hän ole voinut maakuntahallituksen puheenjohtajana vaikuttaa niihin.

Kaavoituksesta päättäminen kuuluu maakuntaliiton ja sen hallituksen keskeisiin tehtäviin. Esimerkiksi suurten kauppakeskusten rakentaminen edellyttää hankkeiden sijoittamista maakuntakaavaan, josta maakuntahallitus päättää.

Syyttäjän mukaan liikemiehet Arto Merisalo, Tapani Yli-Saunamäki ja Toivo Sukari lahjoivat Kanervaa rahoittamalla hänen 60-vuotissyntymäpäiviä ja vaalikampanjaa. Heillä oli hankkeita, joiden kaavoitukseen Kanerva olisi voinut vaikuttaa maakuntahallituksen puheenjohtajana.

Henkilökohtaisesti en koe olevani kaavapolitiikan tai maankäyttöpolitiikan ekspertti. Ne eivät ole missään suhteessa leipälajieni joukossa, Kanerva totesi oikeudelle Helsingin Sanomien mukaan.

PS VERKKOUUTISET

Tagit