Eduskunnan 20.11.2020 kyselytunnilla keskusteltiin omaishoitajien aseman parantamisesta. Suomen Uutiset haastatteli kyselytunnin jälkeen Jari Koskelaa, Minna Reijosta ja Arja Juvosta. Haastattelussa koettiin koskettava hetki, kun Jari Koskela kertoi kuluneena kesänä menehtyneestä äidistään.

Suomen Uutisten toimittaja Maria Asunta tiedusteli Koskelalta, onko hänellä omakohtaista kokemusta omaishoidosta. Koskela vastasi:

”Näin voisi sanoa. Oma äitini kuluneena kesänä menehtyi 96-vuotiaana. Lupasimme hänelle aikanaan, että hän saa olla loppuun asti omassa kodissaan. Tämä oli hänelle hyvin tärkeää. Tämä myöskin toteutui. Hänellä oli hyvin kaunis lähtö. Saimme olla perheenä siinä yhdessä ihan loppuun asti. Aika hyvin muisti ja järkikin toimi loppuun asti. Hän oli kartalla ja äärimmäisen tyytyväinen siitä, että lapset olivat ympärillä ja että hän sai omasta koti-ikkunasta katsoa pihaa.

Hän muisteli vielä sitä, kuinka hän on tämän kaiken rakentanut ja puut istuttanut.

Koskettavat sanat olivat siellä sairaalassa ennenkuin hän lopullisesti sulki silmänsä. Hän sanoi perheellensä, että älkää jättäkö. Me kuljimme sen tien loppuun yhdessä.”

Katso eduskuntakeskustelu videota sekä kansanedustajien haastattelu. Koskelan äidin tarina on videon lopussa.

Youtube, 5 min 9 sek.

SUOMEN UUTISET