Perussuomalaiset vaati tänään suullisella kyselytunnilla veronkevennyksiä työeläkkeisiin sekä omaishoidontukeen. Hallitukselta ei näille esityksille tullut tukea. Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Koskela huomautti, että vaikka julkinen velka kasvaa jopa 20 miljardin vuosivauhtia, ei maata rakentaneille ikäihmisille tipu kuin roposia.

– Pienen työeläkkeen saajat ovat jääneet vaille ansaitsemaansa huomiota. Perussuomalaiset esittävät työeläkettä saavien eläkeläisten verojen keventämistä. Lisäksi esitämme merkittävää kevennystä omaishoidontuen verotukseen. Omaishoitajat tekevät äärimmäisen tärkeää työtä ja säästävät miljardeja yhteiskunnalta, Jari Koskela totesi.

– Kysynkin ministeriltä, oletteko valmiit ottamaan perussuomalaisten esitykset ikäihmisten aseman parantamiseksi käyttöön?

Menot kasvavat – tulot eivät

Koskela huomautti lisäksi, ettei ikäihmisten toimeentulo ole pelkästään tuloista kiinni, vaan menojen suuruus on jopa vielä suurempi vitsaus kuin tulojen vähyys.

Hallitus on korottamassa muun muassa lämmityspolttoaineiden hintoja. Suomessa on noin 200 000 öljyllä lämpenevää taloa, ja Omakotitaloliiton mukaan jopa puolessa näistä asuu ikäihmisiä ja eläkeläisiä.

– Näitä hallitus on kaikkein ankarimmin kyykyttämässä ilmastoahdostuksissaan ja toisella kädellä hallitus jakaa rahaa lisää ulkomaille.

– Ikäihmiset saavat hallitukselta lisää menoja mutta eivät yhtään enempää tuloja. Mökin mummo ei nyt kiitä! Tällainen arvojärjestys on mielestämme käsittämätöntä ja kysynkin, aiotteko perua suunnitelmanne veronkorotuksista? Jos ette, miten korvaatte ne ikäihmisille? Koskela kysyi.

Hallitus ei muuta verolinjauksiaan

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) vastasi tylysti toteamalla, että hallitus on jo antanut esityksensä ensi vuoden veroratkaisuista eikä niitä olla vetämässä takaisin.

Perussuomalaisten esityksille verokevennyksistä tai verokorotusten perumisesta ei siis herunut tukea.

SUOMEN UUTISET