Vaihtoehtobudjetissaan perussuomalaiset haluaa työnteon kannattavuutta lisäämällä vauhdittaa työllisyyskasvua, joka samalla lisää maamme henkistä hyvinvointia. Vähäosaisista, sairaista ja syrjäytyneistä pidetään huolta ja myös kansalaisten turvallisuuteen panostetaan. Valtiontalous saadaan tasapainoon säästämällä vähemmän tärkeistä menoista.


Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio esitteli perussuomalaisten vaihtoehtobudjettia maanantaina Eduskunnan auditoriossa. Vaihtoehtobudjetti on laaja asiakirja, jonka pääkohdat voi Tavion mukaan kuitenkin tiivistää kolmeen kohtaan.

– Veronkorotusten tie on käyty loppuun. Perussuomalaisessa vaihtoehdossa suomalainen työ, teollisuus ja yrittäminen tulevat ensin. Toiseksi, EU:n niin sanottu elvytyspaketti tulee kaataa, koska se ei elvytä vaan se pikemminkin heikentää suomalaisten kilpailukykyä. Miljardeja veronmaksajien rahaa ollaan hukkaamassa Italiaan ja muualle. Kolmanneksi, valtiontalous on saatava tasapainoon säästämällä vähemmän tärkeistä menoista, Tavio sanoi.

Verotuksen kevennyksillä lisää ostovoimaa ja työllisyyttä

Perussuomalaiset esittää vaihtoehtobudjetissaan 150 000 000 euroa työtuloverotuksen keventämiseen. Perussuomalaiset myös peruisi hallituksen toteuttaman heikennyksen kotitalousvähennykseen. Molemmat toimet kohentavat kansalaisten ostovoimaa ja ylläpitävät työllisyyttä.

Perussuomalaisten mielestä liikkumista ei saa tehdä kalliimmaksi, sillä Suomi on pitkien etäisyyksien maa. Perussuomalaiset peruisikin liikennepolttoaineiden veronkorotuksen, joka samalla vaarantaa suomalaisten työpaikat ja heikentää yritysten halua investoida Suomeen. Polttoaineiden veronkorotusten poistaminen hyödyttää yksityisautoilijoita ja keventää teollisuuden logistiikkakuluja.

Kehitysapumenoista puolet pois

Perussuomalaiset esittää leikkauksia vain sellaisista menoeristä, joilla ei ole vaikutusta tavallisen suomalaisen elämään. Vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa perussuomalaisten mielestä ei ole hyväksyttävää esimerkiksi kasvattaa kehitysyhteistyömenoja, ja perussuomalaiset esittääkin 500 miljoonan euron leikkausta kehitysapuun. Haittamaahanmuuton perussuomalaiset lopettaisi kokonaan, ja ottaisi verotuksen piiriin suurten säätiöiden ja yhdistysten saamat pääomatulot, kuten osingot, vuokratulot ja myyntivoitot.

Perussuomalaiset myös katsoo, että puolueita tuetaan tällä hetkellä kohtuuttomasti. Perussuomalaiset esittääkin 20 miljoonan euron vähennyksiä puoluetukiin, erityisavustajiin ja nuorisojärjestöjen tukiin.

Perussuomalaisessa vaihtoehdossa vähäosaisista, sairaista ja syrjäytyneistä pidetään huolta ja myös kansalaisten turvallisuuteen panostetaan, perussuomalaiset esimerkiksi esittää 20 miljoonan euron lisäystä poliisin toimintamenoihin.

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti myös osoittaa, että säästämällä toissijaisista menoista, voidaan velanottoa vähentää. Perussuomalaisten vaihtoehdossa velkaa otetaankin jopa 121 miljoonaa euroa hallitusta vähemmän.

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjettiin voi tutustua täällä.

SUOMEN UUTISET