Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vihjasi MTV:n Uutisextra-ohjelmassa eilen, että koronatoimissa hallitus pakoilee kuntien selän taakse ja siten pakenee vastuuta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho jakaa hallitukselle moitteita löysästä johtamisesta korona-aikana.

– Hallitukselle voidaan antaa perusteltua kritiikkiä siitä, että vaikka rajoitustoimenpiteet on tarkoituksenmukaista hoitaa alueellisesti, niin poliittisen vetovastuun pitäisi kuitenkin olla maan hallituksella. Minulla on sellainen vaikutelma, että Marinin hallitus pelkää hysteerisesti virheiden tekemistä ja kritiikille altistumista niiden virheiden vuoksi, Halla-aho sanoi eilen MTV:n Uutisextra-ohjelmassa.

Hallituksen kantti ei riitä toimia etupainotteisesti

Halla-aho moitti hallitusta myös siitä, ettei uskallus riitä tehdä toimenpiteitä etupainotteisesti.

– Hallitus odottaa, että tilanne etenee niin pahaksi, että toimien tekemisen välttämättömyys on kaikille ilmiselvää. Toimiin ryhdytään vasta sen jälkeen.

– Hallitus mielellään lykkää paitsi rajoitustoimenpiteiden käyttöönoton niin myös niistä päätöksen tekemisen mieluummin paikallisille viranomaisille kuin lähettää itse selkeitä signaaleja, Halla-aho kritisoi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja myös vihjasi tv-ohjelmassa että koronatoimissa hallitus pakoilee kuntien selän taakse ja siten pakenee vastuuta.

Kokoomus pelottelee äänestäjiä

Helsingin pormestarikisaan äskettäin mukaan ilmoittautunut Halla-aho totesi, että perussuomalaisten tavoitteena kevään kuntavaaleissa on nousta suurimpien puolueiden joukkoon.

Laskevasta kannatuksesta kärsivän kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo väitti viikko sitten Uutisextrassa, että Halla-ahon äänestäminen muka sataisi punavihreiden laariin Helsingissä.

Halla-ahon mukaan kyse on vain kokoomuksen pyrkimyksestä pakottaa kaikki vihreisiin kriittisesti suhtautuvat äänestäjät kokoomuksen taakse.

– Se on pelottelua, jonka mukaan ääni jollekin muulle ei-vihreälle kuin kokoomukselle tarkoittaisi tosiasiassa ääntä punavihreälle pormestarille. Haluanpa kuitenkin huomauttaa, että Helsinki on ollut kolme ja puoli vuotta Jan Vapaavuoren johdossa, ja tosiasiassa Vapaavuori on erittäin lähellä vihreitä monissa kysymyksissä, Halla-aho sanoi.

Keskusta ajaa maaseudun elinvoimaa alas

Perussuomalaiset vastustaa EU:n budjettiesitystä ja koronatukipaketteja.

– Me uskomme vakaasti, että maalla asuvilla ihmisillä on luja halu tulla toimeen omalla työllään, eikä kitkutella kepulaisella tukiaispolitiikalla. Keskusta tosiasiassa omalla politiikallaan ajaa maaseudun elinvoimaa alas ja esiintyy sen jälkeen tukihanan valvojana, Halla-aho sanoi.

Hän kuitenkin jatkoi, että perussuomalaisille on selvää, että haja-asutusalueiden Suomessa tarvitaan investointeja ja maan sisäisiä tulonsiirtoja.

– Meidän lähtökohtamme on se, että koko maa täytyy pitää asumiskelpoisena.

Perussuomalaiset vastustaa oikeusvaltioperiaatteen sitomista EU-tukiin. Halla-aho tarkensi kyseen olevan siitä, että oikeusvaltioperiaatetta ollaan politisoimassa EU:ssa.

– Unkaria ja Puolaa halutaan rankaista siitä, että ne eivät jaa Länsi-Euroopan liberaalia ajattelutapaa ja että ne suhtautuvat kielteisesti haittamaahanmuuton sallimiseen.

Suomi maksaa EU:lle enemmän kuin sieltä saa

Halla-aho sanoi, että perussuomalaiset kannattaa oikeusvaltiota ja sananvapautta.

– Ei oikeusvaltioperiaate meidän mielestämme voi kuitenkaan tarkoittaa sitä, että maan pitää sallia alueelleen tulevaa haitallista maahanmuuttoa ollakseen oikeutettu EU-tukiin. Korostan, että me (perussuomalaiset) olemme myös vastustaneet ylipäätään koronatukipaketteja.

– Jos asia olisi perussuomalaisista kiinni, Unkariin ja Puolaan ei menisi senttiäkään suomalaisten veronmaksajien rahaa.

Halla-aho myös muistutti, että EU:sta näennäisesti tulevat alue- ja maataloustuet ovat suomalaisten sinne maksamia rahoja, jotka vain kierrätetään EU:n kautta.

– Suomi ei saa EU:lta senttiäkään nettona. Tilanne on se, että Suomi maksaa EU:lle enemmän kuin mitä sieltä saa.