Viime perjantaina Helsingin pormestarikisaan ilmoittautunut perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi tänään MTV:n Uutisaamussa, että perussuomalaiset pyrkii kevään kuntavaaleissa Helsingin suurimmaksi puolueeksi.

Jussi Halla-ahon mukaan Helsingin ei tarvitse olla monikulttuurinen. Uutisaamussa Halla-aho tarkensi, että kyse on Helsingin strategisesta visiosta.

– Nykyinen Helsingin johto ja nykyiset suuret puolueet yksimielisesti haluavat edistää monikulttuurisuutta ja maahanmuuttoa. Me (perussuomalaiset) näemme, että tämä on kielteinen ilmiö, joka johtaa gettoutumiseen ja muihin lieveilmiöihin ja pitää asumisen hintaa korkealla. Samalla aiheutuu taloudellista kuormitusta, niin kunnan kuin valtionkin tasolla. Halla-aho sanoi.

Perussuomalaiset haluaa, että Helsinki on viihtyisä, kohtuuhintainen ja turvallinen asuinpaikka omille asukkailleen ja hyvä toimintaympäristö yrityksille.

– Helsinki saa myös olla houkutteleva investoinneille ja turismille. Myös sellaisille maahanmuuttajille, jotka elättävät itsensä omalla työllään, Halla-aho sanoi.

Epäterveet houkutustekijät pois

Perussuomalaiset ajaa humanitaarisen maahanmuuton lopettamista kokonaan. Halla-aho korostaa, että huono maahanmuutto ei ole luonnonvoima, joka tapahtuu täysin kansalaisista riippumatta.

– Ajatellaan vaikka naapurikaupunkiamme Tallinnaa. Viro on EU:n ja YK:n jäsen, ja täysin saman kansainvälisen sopimusjärjestelmän piirissä kuin Suomikin on. Silti Viroon ei tule juuri nimeksikään humanitaarista maahanmuuttoa, eikä Tallinnassa ole monikulttuurisuuden lieveilmiöitä, kuten maahanmuuttajajengien väkivaltaa tai gettoutuvia kaupunginosia.

Halla-ahon mukaan humanitaarisen maahanmuuton lopettamisessa kyse on pitkälti myös siitä, millaista viestiä kunta tai valtio lähettää.

– Suomessa on epäterveitä houkutustekijöitä. Tänne voi muuttaa veronmaksajien elätettäväksi loppuelämäkseen, eikä yhteiskunta aseta ihmisille minkäänlaisia kannustimia kotoutua, opetella kieltä tai työllistyä. Tämä myös näkyy tuloksissa: esimerkiksi pääkaupunkiseudun toimeentulotukiasiakkaista yli puolet on tällä hetkellä ulkomaalaisia. Tilanne pahenee kaiken aikaa. Haluaako Helsinki jatkossa ennen kaikkea tarjota kohtuuhintaista asumista työssäkäyville ihmisille vai kokonaan tukien varassa oleville ihmisille? Halla-aho kysyi.

Edunvalvontaa samalla valtion suuntaan

Halla-aho sanoi, että Helsinki on maahanmuuttoasioissa myös Suomen valtion merkittävä keskustelukumppani.

– Helsingin pitää harjoittaa aktiivista edunvalvontaa valtion suuntaan. Samalla Helsingin pitää omalta osaltaan pyrkiä edistämään maahanmuuttolainsäädäntöä, jotta se kehittyisi sellaiseen suuntaan, että Helsinki ei kärsi huonon maahanmuuton tuloksista.

Halla-aho esitti kritiikkiä Helsingin nykyiselle pormestarille, kokoomuksen Jan Vapaavuorelle. Vapaavuori on ilmoittanut, että ei ole ehdolla seuraavissa kuntavaaleissa.

– Maahanmuutto on sokea piste Vapaavuorelle, jolla toki on muita ansioita. Ne 30 000 ihmistä, jotka äänestivät Vapaavuorta viime kuntavaaleissa eivät suinkaan antaneet luottamuslausetta hänen maahanmuuttovisioilleen, vaan suuri osa äänesti Anni Sinnemäkeä (vihr.) vastaan.

Halla-aho muistuttaa, että viime kuntavaalien keskeinen kysymys oli Helsinkiin kaavailtu suurmoskeijahanke.

– Moni äänestäjä koki, että kuntavaaleissa otettiin samalla kantaa suurmoskeijahankkeeseen, jota Sinnemäki kannatti ehkä hieman lämpimämmin kuin Vapaavuori.

SUOMEN UUTISET