Tilastokeskuksen mukaan raiskauksesta epäillään yhä useammin ulkomaalaista tekijää. Viime vuonna peräti 37,6 prosenttia epäillyistä oli ulkomaalaisia, joiden molemmat vanhemmat ovat syntyneet muualla kuin Suomessa.

Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulevat maahanmuuttajat ovat huikeasti yliedustettuna seksuaali- ja väkivaltarikostilastoissa. Tilastokeskuksen rikos- ja pakkokeinotilastosta uutisoi mm. Iltalehti (22.5.).

– Merkittävä osa raiskauksista ja pahoinpitelyistä jäisi tapahtumatta ilman tällaista maahanmuuttoa, huomauttaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Samat maahanmuuttajaryhmät ovat räikeästi yliedustettuna toimeentulotukiasiakkaiden joukossa. Heidän työllisyysasteensa on surkea, eikä tilanne sanottavasti kohene edes täällä syntyneiden toisen polven muuttajien keskuudessa.

Muut kutsuvat haittamaahanmuuttoa ”lottovoitoksi”

Halla-aho toteaa, ettei tällaisesta maahanmuutosta ole Suomelle kuin pelkkää haittaa. Siksi perussuomalaiset kutsuvat sitä haittamaahanmuutoksi.

– Muut puolueet sekä Hesari ja Yle kutsuvat sitä ”lottovoitoksi” ja ”uudeksi Nokiaksi”, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Viime vuoden tilastojen mukaan raiskauksista epäiltiin ulkomaalaisista eniten irakilaisia (114 kappaletta). Heidän osuutensa kaikista raiskausepäilyistä oli 10,8 prosenttia. Heti perässä tulivat Afganistan (60), Iran (25) Somalia (24), Viro (20) ja Marokko (15).

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa tehtiin viime vuonna 1 056 raiskausrikosta, joista ulkomaalaisten tekemiksi epäiltiin 397 rikosta. Kasvu on merkittävää, sillä edellisvuonna tilastoitiin 790 raiskausta, joista ulkomaalaisten osuus oli 27,0 prosenttia.

SUOMEN UUTISET