

LEHTIKUVA
Halla-aho asumisen ja maankäytön ohjelmasta: ”Tarkoituksena näyttää pikemminkin olevan tuoda Helsinkiin lisää maahanmuuttajia”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti keskiviikkoiltana Helsingin kaupunginvaltuustossa ryhmäpuheenvuoron, jossa esitettiin eriävä mielipide AM-ohjelmasta ja vastustettiin rakentamista Malmin lentokentälle. Halla-ahon mukaan ylimitoitettu asuntotuotanto on omiaan vain kasvattamaan segregaatiota ja maahanmuuton haitallisia lieveilmiöitä.
– AM-ohjelman tavoite jopa 8 000 asunnon rakentamisesta vuodessa on ylimitoitettu eikä mahdollista kaupungin hallittavissa olevaa kasvua. Vuokra-asuntotuotannon suhteellisen osuuden samanaikainen kasvattaminen johtaa siihen, että segregaatio ja maahanmuuton haitalliset lieveilmiöt eivät vähene, vaan kasvavat, huomauttaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
Työssäkäyvät lapsiperheet muuttavat pois
Perussuomalaisten näkemyksen mukaan Helsingissä tulisi olla kohtuuhintaisia asuntoja, joissa työssäkäyvät ihmiset voisivat asua, mutta AM-ohjelman tarkoituksena näyttää pikemminkin olevan tuoda kaupunkiin lisää maahanmuuttajia. Helsingin muuttovoitosta 70 % koostuu vieraskielisistä.
– Tässä tilanteessa lisääntyvä asuntorakentaminen ei laske asumisen hintaa, vaan lähinnä lihottaa kiinteistösijoittajien kukkaroa. Ajatus rakentaa vuokra-asuntoja alueille, joille hyväosaisuus on tiivistynyt, ei vähennä segregaatiota. Todennäköisemmin se johtaa siihen, että työssäkäyvät lapsiperheet muuttavat pois Helsingistä, eivätkä nämä suunnitelmat ainakaan lisää Helsingin houkuttelevuutta uusien veronmaksajien silmissä, Halla-aho pohtii.
Valtuuston julistama ilmastohätätilakin jää julistukseksi
Nykyisten kaupunkilaisten lähiluontoalueet, viihtyvyys ja palvelut on turvattava. Perussuomalaisia hiertää AM-ohjelmassa erityisesti Malmin lentokentän osoittaminen yhdeksi keskeisimmistä aluerakentamiskohteista.
– Sen lisäksi, että hyllyvälle savimaalle rakentaminen on kallista ja kaikkea muuta kuin ilmastoystävällistä, hukataan samalla kulttuuriperintöä, lentokoulutusta, varalaskukenttä ja osa huoltovarmuutta. Valtuuston jokin aika sitten julistama ilmastohätätila jää julistukseksi, joka ei vaikuta käytännön toimintaan, muutoinhan Malmin kentälle ei rakennettaisi, Halla-aho moittii.
Helsinki on ollut vuosia tilastokeskuksen mukaan Suomen vetovoimaisimpia kuntia, mutta tänä vuonna ennakkotietojen mukaan Helsinki ei enää houkuttele, vaan on pudonnut 20 vetovoimaisimman kunnan joukosta. Viesti on otettava vakavasti.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mari Rantanen Malmin lentokentän asuntokaavoituksesta: ”Mitä järkeä on rakentaa suolle?”

Helsinki julisti ”ilmastohätätilan” – Raatikainen: ”Moraaliposeerausta ja tiedostavien äänestäjien kosiskelua”

Helsinki kieltää ”rasistisen toiminnan” tiloissaan – ”Vihreillä epätoivoinen tarve nostaa alhaisia kannatuslukujaan”

Ylellä keskustellaan tänään vihreiden valtuustoaloitteesta: Pitäisikö Helsingin perustaa narkomaaneille oma tila, jossa voi piikittää huumeita? Perussuomalaisten mielestä ei pidä

Perussuomalaiset: Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta puhuvat luontoarvot sekä järki

PS:n Helsingin valtuustoryhmä kritisoi Malmin lentokentän rakennushankkeita: ”Vihreille luonto- ja ympäristöarvot ovat pelkkää puhetta”

Helsingin johtoon pyrkivä Halla-aho tahtoo kaupungista viihtyisän ja turvallisen omille asukkailleen – antaa kritiikkiä nykyiselle pormestarille: ”Maahanmuutto on hänelle sokea piste”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.