Perussuomalaisten helsinkiläinen kansanedustaja Mari Rantanen jätti tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen Malmin lentokentän tilanteesta. Ensimmäinen asuntokaava Malmin lentokentän alueelle hyväksyttiin Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa, vaikka eduskunnalla on voimassa lausuma, joka takaa yleisilmailun jatkumisen Helsingin seudulla.

– Eduskunta on edellyttänyt, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen turvaamiseksi, jotta Malmin lentokentän ilmailutoiminnot voivat jatkua hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä. Tällaista korvaavaa kenttää ei ole vieläkään osoitettu, Rantanen kertoo.

Hallitus oli esittänyt, että joidenkin Etelä-Suomen lentokenttien kunnostukseen vuonna 2018 myönnetyt määrärahat olisivat täyttäneet lausuman vaatimukset. Eduskunnan liikenne- ja viestintä- sekä tarkastusvaliokunnat kuitenkin toteavat, etteivät nämä toimenpiteet takaa yleisilmailun jatkumista Helsingin seudulla.

– Malmi on ihanteellinen paikka yleisilmailulle. Se on koulutuskenttä ja toiseksi vilkkain lentokenttä koko Suomessa. On mielenkiintoista kuulla, miten hallitus voi varmistaa yleisilmailun jatkumisen seudulla muuten kuin säilyttämällä Malmin lentokentän.

Kirjallisessa kysymyksessään Rantanen tiedustelee, onko hallitus valmis keskustelemaan Helsingin kaupungin kanssa vaihtoehtoisista mahdollisuuksista kohtuuhintaiseen asuntorakentamiseen, esimerkiksi Ilmalan junavarikon alueella. Rantanen ihmettelee myös rakentamisen suunnittelua Malmin heikolle savimaalle.

– Helsinki omistaa asuntorakentamiseen paremmin soveltuvaa maata, jota ei ole kaavoitettu. Mikä järki on lähteä kovalla kustannuksella rakentamaan suolle, Rantanen kyseenalaistaa.

SUOMEN UUTISET