Helsingin kaupunki päätti viime viikolla selvittää mahdollisuutta perustaa valvottu tila, jossa narkomaanit voivat käyttää ja annostella suonensisäisiä huumeita. Päätöksen taustalla on vihreiden valtuutetun Kati Juvan aloite.

Valvotun huumehuoneen oletetaan vähentävän huumeiden käytöstä aiheutuvia haittoja, joka mahdollisesti voisi edesauttaa huumeiden käytön lopettamista. Huumehuone olisi avoinna vuorokauden ympäri.

Huumehuonetta ei tarvita

Vihreiden valtuustoaloitteesta keskustellaan tänään klo 21.05 alkaen Ylen A-Talk-ohjelmassa, jossa mukana on myös perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (kuvassa).

Hänen mielestään huumehuonetta ei tarvita, eikä sellaista pidä perustaa Helsinkiin.

– Ei ole olemassa varmaa näyttöä, että valvottu huumehuone vähentäisi huumausaineiden käytöstä aiheutuvia haittoja ja vaaroja, esityksen vaikutukset ovat siis arvailun varassa, Rantanen sanoo.

Laki rankaisee käyttämisestä

Hän toteaa, että huumausaineiden käyttö, hallussapito, valmistaminen ja kauppaaminen on säädetty rangaistavaksi. Myös poliisin näkemys on se, ettei huumeidenkäyttötilan perustaminen ole mahdollista lainsäädännön nojalla.

– Ei huumeiden käyttötilan perustaminen kuulu verovaroin kustannettuihin palveluihin. Yhteiskunnan pitäisi keskittyä huumeiden käytön vähentämiseen eikä käytöstä aiheutuvien haittojen vähentämiseen, Rantanen painottaa.

SUOMEN UUTISET