– Perussuomalaisten linja on kirkas ja helppo ottaa vastaan. Olemme myös Suomen paras kenttäpuolue, Helsingistä kansanedustajaksi valittu Mari Rantanen arvioi vaalimenestystä sunnuntai-iltana.

Helsinkiläinen Mari Rantanen nousee uutena perussuomalaisena eduskuntaan. Sunnuntai-iltana kun äänistä oli laskettu jo 96 prosenttia, Rantanen oli kerännyt mukavat 2 814 ääntä.

– Perussuomalaisten kärkiehdokas on myös Helsingistä, joten hän vie kaikilta ääniä, mutta samalla parantaa muiden ehdokkaiden mahdollisuuksia. Olen tyytyväinen vaalitulokseen, Rantanen sanoo.

”Huikea vaalitulos”

Perussuomalaiset on saamassa jopa 39 kansanedustajaa, eli yhden enemmän kuin vuoden 2015 vaaleissa. Rantanen kuvaa puolueen tulosta huikeaksi.

– Meillä näyttäisi olevan vain yksi paikka vähemmän kuin sdp:llä, joten se jäi pienestä kiinni, että olisimme voineet aloittaa hallitustunnustelut.

Rantanen sanoo, että perussuomalaiset voivat tehdä oman linjansa mukaista politiikkaa sekä hallituksessa tai oppositiossa.

– Tämä vaalitulos tarkoittaa sitä, että perussuomalaisia ei voi enää sivuuttaa päätöksenteossa. Samalla se tosin vaatii meiltäkin vastuullista ja napakkaa politiikkaa.

SUOMEN UUTISET