Suomessa arvioidaan olevan noin 10 000 silpomisen läpikäynyttä tyttöä ja naista. Silpomisen riskissä heitä arvioidaan olevan jopa tuhansia. Poikien ei lääketieteellisiä ympärileikkauksia/silpomisia tehdään
Suomessa noin 400 vuosittain.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen jätti viime viikolla valtuustoaloitteen, joka vaatii koko kaupungin laajuisen lasten sukuelinten silpomisen ennaltaehkäisyn toimintasuunnitelman, sisältäen myös arvion siitä, millä tavoin kaupunki voi olla mukana saattamassa näitä törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön omaavia tekoja saatetaan rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Tyttöjä silvotaan lomamatkoilla

Rantasen aloitteen allekirjoitti vain 17 muuta valtuutettua, Perussuomalaiset ainoana yhtenäisenä ryhmänä.

– Huolestuttavia viestejä kuuluu myös siitä, että koulujen loma-aikoina lapsia saatetaan lomamatkoilla silpoa, riskissä arvioidaan olevan jopa 3 000 tyttöä, Rantanen sanoo.

Rantanen on myös huolissaan siitä, että Suomessa ei edelleenkään ole käyty yhtään oikeusistuntoa lapsen silpomisesta, vaikka Suomessa arvioidaan olevan tuhansia silvottuja lapsia.

– Ongelma keskittyy erityisesti Helsinkiin, jonka tulisi viimein näyttää tietä kuinka tätä brutaalia perinnettä ja kulttuurin osaa Suomessa ei hyväksytä.

SUOMEN UUTISET