Vaasan vaalipiiristä eduskuntaan noussut Mauri Peltokangas keräsi hurjan äänimäärän. Sunnuntai-iltana, kun ääniä oli laskettu 99 prosenttia, Peltokangas oli saanut jopa 13 101 ääntä, mikä on perussuomalaisista kolmanneksi eniten. Edelle menivät Jussi Halla-aho ja Ville Tavio.

– Olen erittäin kiitollinen kaikille äänestäjille, jotka lähtivät äänestämään Suomea takaisin ja antoivat tukensa perussuomalaisten linjalle, Peltokangas sanoo.

Hän ei osaa sanoa, mistä poikkeuksellisen suuri henkilökohtainen vaalimenestys on seurausta.

– Olen vain tehnyt duunia puolueen hyväksi. Äänet tulevat puolueelle, ja olen tyytyväinen jos olen omalta osaltani auttanut perussuomalaisia hyvään tulokseen.

Äänestäjät samaa mieltä perussuomalaisten kanssa

Ennakkoäänten perusteella perussuomalaisille irtosi neljäs paikka, mutta varsinaisen vaalipäivän ääntenlaskennan perussuomalaiset toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Puolen yön aikaan kannatus oli jo 17,5 prosenttia.

– Tällainen tulos kertoo siitä, että äänestäjät ovat samaa mieltä perussuomalaisten kanssa. Perussuomalaisten politiikalle on tilausta, Peltokangas sanoo.

Suomesta tehtävä turvallinen

Seuraavalla eduskuntakaudella Suomella on edessään suuria haasteita, joista Peltokangas nostaa esille heikentyneen turvallisuustilanteen.

– Suomesta on tehtävä jälleen turvallinen maa kaikille. Jokainen varmasti ymmärtää, mitä tarkoitan ja mistä syistä turvallisuus on laskenut, Peltokangas sanoo.

Hän arvelee, että edessä on myös paljon työtä edellisen hallituksen sote-sotkujen siivoamisessa.

– Miksi ihmeessä hallitus lähti rikkomaan jo valmiiksi hyvin toimivia palveluita? Peltokangas päivittelee.

Politiikka kansalaisille läpinäkyväksi

Peltokangas uskoo, että perussuomalaiset saa hyvän ja tiiviin eduskuntaryhmän, joka puolustaa vahvasti suomalaisten etua eduskunnassa. Peltokangas lupaa myös tehdä lakialoitteita sekä tiedottaa jatkossa äänestäjille asioiden etenemisestä eduskunnassa.

– Mielestäni politiikkaa pitäisi muutenkin tehdä enemmän läpinäkyväksi kansalaisille. Äänestäjille pitää entistä paremmin kertoa, millaisia aloitteita kansanedustaja on tehnyt, miten asiat ovat edistyneet tai miksi ne ovat tyssänneet.

SUOMEN UUTISET