Kaustislainen kuntapoliitikko Mauri Peltokangas on kohonnut koko kansan tietoisuuteen purevilla Facebook-videopätkillään, jotka yltävät samansuuruisiin katsojamääriin kuin Linnan juhlat.

Kaustislaisen Mauri Peltokankaan pian Turun puukkoiskun jälkeen Facebookiin lataama video sai hurjat 850 000 katsojaa ensimmäisten 16 tunnin aikana, ja se on nähty jo kaikkiaan yli 1,7 miljoonaa kertaa.

Miksi meitä ei uskottu?

Perussuomalaisen Peltokankaan ensireaktio Turun tragediaan oli valtava järkytys ja inhon tunne, jota pian seurasi epäusko.

– Sisältäni kumpusi huuto, että miksi meitä ei ole uskottu. Päätöksentekijöitä kohtaan heräsi valtava kritiikki, koska tämä olisi voitu estää, onhan kyseessä jo toinen tai kolmas turvapaikanhakijan suorittama henkirikos Suomessa, Peltokangas kertoo.

Ensishokin hälvettyä Peltokangas ryhtyi toimeen. Peltokankaan tyylinä on sanoa mielipiteensä ääneen ja aika lailla Suomen kielellä, ja hänen aikaisemmatkin sosiaaliseen mediaan lataamansa videot ovat saaneet satojatuhansia katsojia. Esimerkiksi hänen Suomi 100 vuotta -videotaan on katsottu yli 700 000 kertaa.

Päättäjät eivät heränneet vieläkään

Peltokangas ei voi ymmärtää, miksi Suomen päättäjät eivät ole heränneet, vaikka esimerkiksi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on puhunut tästä jo vuosikymmenen.

– Jussi on nostanut esiin muualta Euroopasta vastaavia tekoja, ja siitä syystä hänet on julkisuudessa leimattu joksikin, jota hän ei ole. Nyt uutisia maahantulleiden tekemistä julmista teoista kantautuu joka puolelta Suomea, eikä vieläkään kukaan tee mitään, Peltokangas sanoo.

Hyvänä esimerkkinä Peltokangas mainitsee taannoisen A-talk-ohjelman, jossa ministereitä ja muita valtioviisaita oli raahattu kansalaisten verovaroilla ylläpidettyyn mediaan tunniksi juttelemaan siitä, miten maassa oleskeleville paperittomille turvapaikanhakijoille saadaan parempi mieli ja mukavammat olot.

– Eikä ainuttakaan sanaa siitä, miten tällaiset tapaukset voitaisiin estää tulevaisuudessa, tai miten uhrien omaiset voivat. Suomen päättäjät käyttävät aikaansa keskustelemalla siitä, miten me voisimme olla paremmin hyödyksi maassamme laittomasti oleskeleville ihmisille, Peltokangas ihmettelee.

Erityisetuja terroristeille

Laittomasti maassa oleskeleva henkilö murhasi Turussa julmasti ja raakalaismaisesti kaksi Suomen kansalaista ja haavoitti kahdeksaa muuta. Tämän seurauksena Suomessa laittomasti oleskelevia palkitaan. Millaisen signaalin tällainen politiikka lähettää esimerkiksi ISIS-järjestölle?

Järjettömimmästä päästä olivat Peltokankaan mielestä sisäministeriön ja Vantaan kaupungin esitykset Suomeen palaaville terroristijärjestön riveissä palvelleille vierastaistelijoille järjestettävästä ohituskaistasta asuntojonojen ohi ja muista erityiseduista.

– Sellaisen poliitikon, joka tällaista edes harkitsee, täytyy olla 90-luvun lopun mielenterveyspalveluihin kohdistettujen säästöjen uhri. Kyllä Suomen pitäisi ennemmin ottaa mallia vaikka muista Euroopan maista, joissa terroristeilta otetaan heti kansalaisuus pois ja laitetaan säilöön, Peltokangas jyrähtää.

Rajavalvonta on palautettava

Suomessa terroristien iskuja vastaan on ryhdytty päättäväisesti taistelemaan paapomalla, selittelemällä, ihmettelemällä, suunnittelemalla, voivottelemalla, perustamalla erilaisia työryhmiä ja viljelemällä tyhjiä fraaseja.

Terroristi-iskuja voidaan tehokkaasti estää ainoastaan palauttamalla Suomeen normaali rajavalvonta.

– Maahan tulevilta on vaadittava voimassa olevat matkustusasiakirjat, ja rajavalvojilla on myös oltava oikeus olla päästämättä maahan, jos sellaisia ei ole. Sanalla ”asylum” ei Suomeen pidä päästää ainuttakaan tulijaa.

– Meillä on kiintiöpakolaissäädökset, niitä noudatettakoon. Suomessa ei ole noudatettu Dublinin sopimusta, vaikka kaikkia muita sopimuksia kyllä noudatetaan. Kaikilla haittamaahanmuuttoon käytetyillä rahoilla olisi saatu jo todella paljon hyvää aikaan Suomessa, sanoo Peltokangas.

Suuri kiitos uudelle puheenjohtajistolle

Peltokangas on kaustislainen kuntapoliitikko, kolmen tyttären isä ja ammatiltaan kiinteistönvälittäjä. Hän on Kaustisen perussuomalaisten sihteeri, Keski-Pohjanmaan piirin 3. varapuheenjohtaja ja Kaustisen kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja. Peltokankaalle hänen videoidensa saama suuri huomio on ollut mykistävä yllätys.

– Siitä olen kiitollinen, että olen videoideni avulla saanut heräteltyä paljon ihmisiä, jotka eivät aiemmin ole olleet poliittisesti aktiivisia. Olen saanut tuhansia palauteviestejä, joiden perusteella olen saanut aktivoitua paljon ihmisiä politiikkaan ja hakeutumaan perussuomalaisiin, Peltokangas kertoo.

Sosiaalinen media on ollut jo pitkään ja varsinkin parin viime vuoden aikana hyvinkin tehokas vaikuttamisen kanava, joka tavoittaa ihmiset helposti.

– Matkustan henkilökohtaisesti paljon kentällä ja saamani palautteen perusteella näen puolueelle äärettömän hienon tulevaisuuden. Siitä valtavan suuri kiitos ja kunnia nykyiselle puheenjohtajistolle. Nyt kaikki näkevät, että meitä johdetaan edestä, Peltokangas kiittää.

MIKA MÄNNISTÖ