Turun kaupunginvaltuusto on kokoontunut kaksi kertaa Turussa tehdyn terrori-iskun jälkeen. Kummallakaan kerralla valtuustossa ei ole keskusteltu iskusta tai turvallisuustilanteesta.

Perussuomalaiset ihmettelevät, ettei Turun valtuustossa pidetty edes hiljaista hetkeä, vaikka hiljainen hetki uhrien muistoksi on pidetty usean muun kunnan valtuustossa.

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio ihmetteli puheenvuorossaan, ettei asiasta käydä keskustelua, jolloin valtuuston puheenjohtaja keskeytti hänen puheenvuoronsa välittömästi.

Avoin ja perusteellinen keskustelu tarpeen

Perussuomalaiset keräsivät maanantaina 11.9. valtuustossa allekirjoituksia esitykseen, jossa pyydettiin keskustelua Turun turvallisuustilanteesta.

– Perussuomalaisten lisäksi vain muutama muu valtuutettu allekirjoitti paperin, eikä vaadittava lakisääteinen määrä täyttynyt. Turun suurimman kuntapuolueen kokoomuksen valtuutetuista allekirjoitti vain yksi. Vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton valtuutetuista ei yksikään, perussuomalaiset ihmettelevät.

Perussuomalaisten ryhmän mielestä valtuustossa pitää käydä avoin ja perusteellinen keskustelu turvallisuuteen liittyvistä toimista.

SUOMEN UUTISET

Tagit