Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) lyttää Juha Sipilän hallituksen toiminnan Turun tapahtumien jälkimainingeissa. Tavio kirjoittaa asiasta US-blogissaan.

Tavion mukaan Sipilän hallituksen ministerien reagointi Turun terrori-iskuun on surkea.

”Suomi on menettämässä sisäisen turvallisuutensa vaikeana aikana vastuuttoman hallituksen vuoksi. Päävastuussa ovat hallituspuolueiden johtajat Petteri Orpo ja Juha Sipilä”

– Ministerit eivät ole kuin puhuneet puutaheinää, hallitus ei ole pitänyt hätäkokousta saati kertonut konkreettisia toiminta-ehdotuksia miten se aikoo estää vastaavia iskuja jatkossa.

– Suomi on menettämässä sisäisen turvallisuutensa vaikeana aikana vastuuttoman hallituksen vuoksi. Päävastuussa ovat hallituspuolueiden johtajat Petteri Orpo ja Juha Sipilä, koska heidän asenteensa maahanmuuttoon on utopisesti maailmaa syleilevä. On vaarallista, että hallitus väheksyy harjoitetun maahanmuuttopolitiikan ja terrorismin välistä syy-yhteyttä.

”On vaarallista, että hallitus väheksyy harjoitetun maahanmuuttopolitiikan ja terrorismin välistä syy-yhteyttä.”

Tavion mukaan terroristeja vastaan tulee taistella kovin keinoin, ei vain nostaa käsiä ylös ja toivottaa tervetulleeksi nauttimaan vastikkeetonta sosiaaliturvaa.

Kansanedustaja Tavio esittää välittömiä toimenpiteitä toteutettavaksi:

– Turvapaikkajärjestelmä on pääasiallinen laittoman maahanmuuton väylä, jota kautta myös terroristit saapuvat. Haitallinen maahanmuutto saadaan hallintaan vain Suomen houkuttelevuutta vähentämällä tai rajakontrollilla. Maahan ei tulisi päästää enempää maailman terroristipesäkkeistä saapuvia henkilöitä, vaan heitä varten tulee perustaa nykyistä suuremmat pakolaiskeskukset lähtömaiden lähialueille kunnes lähtömaiden tilanteet stabilisoituvat.

– Suomen tulee näin ollen ilmoittaa EU:lle, että se luopuu vastaanottamaata rajan ilman asiallista matkustusasiakirjaa ylittäviä ulkomaalaisia, vähintään tilapäisesti poikkeuslailla. Normaaleilla laillisilla oleskeluluvilla liikkuvat pääsisivät maahan normaalisti. Suomi voi tässä esittämässäni ratkaisumallissa osallistua entistä enemmän lähialueiden pakolaiskeskusten rahoittamiseen.

SUOMEN UUTISET