Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen sanoo, että jos Turun isku ei ole poliitikoille herätys Ruususen unesta, niin ei sitten mikään.

– Nyt koettu isku on kuitenkin se hinta, jonka hallituksen ministeritroikka on toiminnallaan Suomella maksattanut. Yksittäisten terrorisolujen toimintaan on hyvin vaikea, jos ei mahdotonta täysin varautua. Ainoa tehokas keino vähentää terrorismin uhkaa kotimaassamme on tehdä järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

– Jos hallituksessa oleminen ja pysyminen ovat ainoa keino vaikuttaa harjoitettuun politiikkaan, niin nyt veri todella punnitaan. Onko troikka valmis muutoksiin tämänkään jälkeen vai jatketaanko hokemaa, että ”pelolle ei saa antaa valtaa”?

”On inhottavaa olla oikeassa”

Ronkainen muistuttaa, että perussuomalaiset ovat vuodesta toiseen pitäneet järkevää maahanmuuttopolitiikkaa yhtenä keskeisenä teemanaan.

– Puoluejohdon esittämään kannanottoon Turun terrori-iskusta on helppo yhtyä. Hallitusneuvotteluissa aikaansaatu turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma sisältää hyviä toimia, mutta odottaa edelleen toteuttajaansa.

– Vastaanottokeskuksien tilanne on retuperällä. Olen itsekin ehdottanut toimenpiteitä turvapaikanhakijoiden aiheuttamiin turvallisuusuhkiin sekä ennustanut terrorismin saapuvan heidän mukanaan. On inhottavaa olla oikeassa.

SUOMEN UUTISET